Peugeot 406: resonantie

Bouwjaar: 2001

Al vanaf het begin af aan komt er vanuit de motorruimte bij het optrekken zo rond de 2400-2800 toeren een resonerend rauw geluid. Na vervangen spruitstuk is dit voor het grootste deel opgelost en met de rest leerde ik leven. Onlangs is bij een beurt de distr riem vervangen met spanrollen e.d. Ik heb toen ook nog even dit geluid aangekaart. Volgens de garage (Peugeot dealer) zit dit hem in de waterpomp is dat niet wat vreemd? Nog gekker is dat het geluid na deze beurt sterker en duidelijker te horen is.

pha

Geplaatst door pha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

pha (0), 18 jaar geleden

Oh ja, betreft een 1.8 16v EW7J4

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

De distributieriem gaat dan resoneren bij dit toerental. Meerdere EW7J4 motoren hebben hier last van na het vervangen van de riem. Riem opnieuw laten spannen hebben bij mij de problemen opgelost. Waterpomp is ook vervangen ?

pha (0), 18 jaar geleden

Waterpomp was niet op voorraad. Vreemd genoeg wijt de garage de geluiden aan de pomp...? Binnenkort moet de auto terug voor de nieuwe waterpomp. Zal ze er dan nog eens op wijzen....

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Hadden ze toch beter kunnen wachten op een nieuwe pomp, nu moet weer de distributie eraf.... Ik hoop dat jij dat niet hoeft te betalen.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Kijk eens aan! Eindelijk het antwoord op het probleem waar ik de afgelopen twee jaar mee heb lopen tobben. Spruitsuk vervangen, uitlaat vervangen, bij 90.000km distributie vervangen, maar de resonantie bleef, in meerdere of mindere mate. Nu blijkt het waarschijnlijk de waterpomp te zijn! Nooit aan gedacht. Pleun, als die pomp vervangen is laat het ons nog even weten of het probleem verholpen is?

pha (0), 18 jaar geleden

Cees, ik laat het weten. Volgende week maandag gaat ie naar de dealer!

pha (0), 18 jaar geleden

Beste mensen, met name Cees. Het probleem lijkt opgelost te zijn na het vervangen van de pomp. Vreemd is wel dat ik de auto pas een dag later kon ophalen omdat de nieuwe pomp die men aanvankelijk had gemonteerd ook dit geluid maakte, hier kwamen ze bij de dealer zelf al achter. Gelukkig is dit allemaal garantie want ik denk dat men er al met al knap lang mee bezig is geweest. Puike dealer trouwens, zeer klantvriendelijk en resultaatgericht. Jammer dat de vervangende auto (nieuwe) P 1007 het liet afweten en mij liet staan. Al met al opgelost dus.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt voor het bericht Pleun. Geeft weer een nieuwe kijk op de zaak. Alhoewel de hypothese dat het de riem zou kunnen zijn die resoneert nog niet helemaal ontkracht is.

primera p11 (0), 18 jaar geleden

De riem resoneert ook niet,het zijn de lagers van de pomp.
Vandaar ook dat het geluid sterker was na het vervangen van de riem.
Dan staat de nieuwe riem strakker en drukt sterker op het kapotte lager wat dan nog meer herrie maakt.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Vreemd dan dat die lagers niet resoneren als de riem nog niet vervangen is. Beide hebben invloed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum