Peugeot 306: richtingaanwijzer links

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Als ik richting naar links aan geef dan begint het relais snel te knipperen. Net alsof je een kapotte lamp hebt. De ene keer dan knippert ie twee of drie keer normaal (lampje doet het dan) maar daarna knippert ie snel (lampje aan de voor-, zij en achterkant knipperen dan niet)
Als ik de gevarenlichten aan zet dan knipprt alles normaal. Ik dacht eerst dat het relais kapot zou zijn, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk omdat de relais het via de gevarenlampen wel goed doet. heeft iemand een idee wat het probleem zou kunnen zijn?

van Alphen

Geplaatst door van Alphen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je al geprobeerd om tijdens naar links richting aangeven eens te "spelen" met de hendel? Beetje wiebelen om te kijken of RAW dan wel werkt? Klinkt namelijk als een defecte RAW schakelaar.

van Alphen (0), 13 jaar geleden

als ik de hendel iets aantik omhoog dan knipprt ie weer normaal, maar wel voor korte duur. Ik had net ook iets gelezen over contacten maar omdat het bij de alarmverlichting wel werkt zou de RAW schakelaar het meest voor de hand liggen.

Van Tuinen (0), 13 jaar geleden

Ik heb eenzelfde probleem. Naar rechts gaat ales goed, naar links knippert de boel heel snel en als ik de hendel vasthoud knippert ie nomaal. Moeten we dit niet moeilijker dan het is en vaststellen dat de hendel stuk is? Dit lijkt me de meest voor de hand liggende oplossing.

oldtimer (0) PRO, 13 jaar geleden

Oplossing is bekend, en heb je zelf al gegeven.

van Alphen (0), 13 jaar geleden

idd, ik zal van de week een andere RAW schakelaar halen en het resultaat hier vermelden.

van Alphen (0), 13 jaar geleden

Maandag heb ik tijdens een nachtdienst de schakelaar even gedemonteerd om nummers te noteren. Vervolgens de schakelaar weer gemonteerd en alle stekkerverbindingen even goed nagelopen. Na maandag heb ik bijna 200 km gereden zonder problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.