Peugeot 106: Rook uit de Stuurkolom

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5D

Ik had net 60 km gereden, kom ik thuis, laatste bocht doe de richtingaanwijzer aan en weer uit. En plots komt er rook uit m'n stuurkolom, met een verbrand draad luchtje. Bovendien blijft het relais van het knipperlicht gewoon vrolijk doorknipperen.
Ik zet de motor af omdat ik toch al thuis ben. Het relais knippert nog. Ik pruts wat met de hendel, en het houd weer op. Ik pruts nog wat met de hendel en het begint weer. Ik doe de lichten aan en uit en ook dat heeft invloed op het relais. Af en toe blijft het knipperen en dan is het weer stil, terwijl het contact nog uit staat.

Terwijl ik daar zo een minuut of 2 aan het prutsen ben knippert de relais oppeens alleen nog maar als ik de richtingaanwijzer aan heb, wat dus normaal is. Ik krijg hem ook niet meer zo ver dat hij uit zichzelf gaat knipperen, en de brandlucht is ook inmiddels weg. Alles getest, zekeringen, alle lichten, radio, gloeien. Alles doet het perfect niks meer aan de hand.

Wat is dit nu geweest, en moet ik me zorgen maken dat binnenkort de auto oppeens spontaan in brand vliegt?

Vriendelijke Groet,

Marten.

106diesel

Geplaatst door 106diesel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Fritschy (0), 16 jaar geleden

Hoi,

Ik heb een 605 uit 1995 (2liter 16V) En heb hetzelfde gehad. Echt een bizarre ervaring.
Ik heb de schakelaar unit vervangen, en toen was alles weer okay. (trouwens wel een sloop schakkelaar gekocht, want de schakelaar nieuw was maar liefst een 96 euro excl. btw!)

Suc6

106diesel (0), 16 jaar geleden

Aha, maar bij mij is er (nog) niks stuk, en het dilemma is nu of ik alles dan maar preventief moet laten vervangen uit angst dat er wel iets stuk gaat, of erger, brand? Of was het gewoon viezigheid in het systeem wat een kortdurende kortsluiting veroorzaakte totdat de viezigheid weer was opgebrand. Zoiets denk ik zelf.

sel (0), 16 jaar geleden

ik heb een keer meegemaakt dat remlichtschakelaar door kortsluiting bijna weggesmolten was..

306 cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk is de licht/richtingaanwijzerschakelaar aan het kapot gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum