Peugeot 407: ruitensproermotor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 16v

Ruitensproeiermotor vervangen zekering is goed ruitenwissers werken maar geen motor van de sproeier zit er misschien nog ergens eenzekering.?

Rik Fidom

Geplaatst door Rik Fidom (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Zo op het schema te zien is zekering F3 in de zekeringskast van de motorruimte de enigste zekering voor de ruitensproeier. Krijgt zekering F3 spanning? Zo ja, heb je plus en min op het stekkertje van het Rspr. pompje tijdens bedienen van de sproeier? Nee? Wat ontbreekt er? De plus of de massa? De zekeringskast in de motorruimte, PSF1 genaamt, heeft een aantal inwendige relais o.a. ook voor de aansturing van de Rspr. pomp. Als de bedrading vanaf PSF1 naar Rspr.pompje ook in orde is, dan bestaat de kans dat de PSF1 inwendig defect is. Gaat dit je te ver, dan naar de dealer.

Rik Fidom (0), 11 jaar geleden

Hollo Hans heb gecontroleerd of er spanning op de zekering staat is aanwezig denk dat je gelijk hebt dat er een relais stuk is ga dus even naar de dealer.
Bedankt alvast.

306 cabrio (0) PRO, 11 jaar geleden

Relais is niet los leverbaar bij de dealer.

Rik Fidom (0), 11 jaar geleden

Het probleem is opgelost kabelstekkers van het pompje maakten slecht contact.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.