Peugeot 307: Ruitenwisser mechanisme Peugeot 307 maakt veel herrie.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI (90pk)

Mijn ruitenwisser mechanisme maakt erg veel lawaai. Het lijkt erop dat dit vanuit het midden van de gehele mechanisme komt. Waar waarschijnlijk ook de ruitenwissermotor zit. Echter is dit allemaal slecht zichtbaar, en zit het mooi verstopt onder een stuk van de voorruit.
Wie weet hoe dit (mechanisme en/of ruitenwissermotor) het beste is te bereiken, en wat er zoal gedemonteerd moet worden alvorens dit bereikt kan worden ?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Wolting

Geplaatst door Wolting (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Om een beetje beter bij het mechanisme te komen, moet je de RW armen demonteren (kunnen behoorlijk vastgeklemt zitten), de zwarte kunststof plaat onder de voorruit verwijderen (uitkijken van scheuren/breken van het smalste deel t.h.v. de roostertjes), de 2 stukken geluids-isolatie verwijderen, remvloeistofreservoir losschroeven en los laten hangen en als laatste het kunststof dwarsbalkje verwijderen.
Om het gehele mechaniek uit te bouwen, moet er nog iets meer verwijderd worden.
Nog een tip: wees voorzichtig met de onderzijde van de ruit als je daar gaat werken met tangetjes o.i.d. aan het stangenstelsel.

Wolting (0), 13 jaar geleden

Hans, bedankt voor de reactie. Helaas heeft uw waarschuwing voor het beschadigen van de voorruit niet genoeg geholpen. Bij het uitbouwen van het gehele ruitenwissermechanisme is toch de voorruit gesneuveld. Het is dan ook een vrij groot, lang en onhandige constructie om even onder de voorruit weg te trekken.
Echter heb wel de oorzaak van het lawaai gevonden; De aandrijvende ruitenwissermotor is via een worm en wormwiel verbonden met het stangenstelsel. De as, waar het wormwiel aan vast zit, is ter plaatse van een groef voor een borgveertje gebroken. Het is verbazingwekkend dat er nog wel aandrijving was van de ruitenwissers. Deze breuk zorgde toch nog voor genoeg wrijving om de ruitenwissers te bewegen. Jammer dat het niet gewoon een scharnierpuntje was die het geluid maakt. Helaas, maar morgen heb ik een andere om weer in te bouwen.

Alsnog bedankt voor de reactie.
Grtn Robert.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat is vervelend! Misschien had ik je beter niet kunnen waarschuwen voor die onderzijde van de ruit? Hoe dan ook....je bent niet de enigste,.......k'ben zelf ook al eens de pineut geweest, en we zijn vast niet de enigsten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum