Peugeot 207: Ruitenwissers en dimlicht automatisch aan na afsluiten auto

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 9HZ, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Beste heren.

Ik rijd sinds kort een Peugeot 207 1.6 hdi uit 2006.

Als ik mijn auto afsluit gaan na enkele minuten de ruitenwissers aan en de dimlicht en branden. Net zolang tot ik op de knop van de afstandbediening druk of de accu leeg is. Wanneer ik de auto opnieuw afsluit begint het weer opnieuw. Heb momenteel de accu los moeten koppelen.
Ik had er 3 t10 leds inzitten zonder canbus. Deze heb ik ondertussen vervangen voor de originele lampjes. Voor de rest is ie standaard.
Ik hoop dat iemand me hier kan helpen want om nou elke keer de accu los te moeten koppelen......

pvs

Geplaatst door pvs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

pvs (0), 7 jaar geleden

Na een nacht van de stroom af te zijn geweest leek het erop dat het probleem weg was. Kan het zijn dat het canbus systeem zich gereset heeft?
Gisteren bij een audio installatie bedrijf een nieuwe radio en composet laten inbouwen. Het probleem is weer terug.
Is er hier iemand die een idee heeft wat het probleem kan zijn?

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Hallo , geef eens de laatste 8 cijfers van het chassisnummer . Dan kan ik wat gerichter bij Peugeot informeren . Heb wel een idee , maar toch .

pvs (0), 7 jaar geleden

Rene,

Bedankt voor je reactie. Heb het even opgezocht voor je: 33357406.

Gr. pascal

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Hallo Pascal , ik heb even bij Peugeot geinformeerd , helaas kan ik geen enkele overeenkomst met jou klacht vinden voor een 207 . Echter , heb ik voor deze storing bij het type 307 meermaals de centrale zekeringkast ( BSI ) vervangen . Bij het inschakelen van de ECO mode ( ruststand ) word er een massasignaal in de BSI gestuurd naar relais waardoor dit verschijnsel optreed . Je zou het kunnen testen door een acculader aan te sluiten , auto vergrendelen en de volgende morgen de auto ontgrendelen en het linker voorportier te openen . Probeer dit eerst .

pvs (0), 7 jaar geleden

Rene bedankt voor het opzoeken.
Ik heb zelf geen acculader. Dus dat word lastig.
Maar dit zou wel verklaren waarom hij bij de audio inbouw centrum zijn kuren kreeg. Deuren natuurlijk open gehad en dan gaat ie in zijn eco modus. Met alle problemen van dien. Echter heb ik gisteren de auto gewoon gebruikt en tot aan vanmorgen toe geen problemen gehad. Komende week gaat ie terug naar de handelaar en die gaat er naar laten kijken.

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Oke , je heb nog garantie ? Gebruik van maken .

pvs (0), 7 jaar geleden

Heb maar 1 maand garantie. Die loopt op 23-8 af. Dus daar gaan we zeker gebruik van maken.

pvs (0), 7 jaar geleden

Tot aan vandaag is ie even probleemloos.
Vorige eigenaar heeft een hoofdschakelaar op de pluspool van de accu gezet om deze te kunnen uitschakelen als hij voor langere tijd in het buitenland zou zijn. Tot mijn verbazing zat aan de pluspool ook een blauwe draad vast die aan het blok zat. Een massa daar rechtstreeks op de plus? Dit kan natuurlijk niet goed zijn. Deze verwijderd. Daarbij oplettende dat ik niet lang de verlichting of radio aan heb zonder de auto te laten lopen. Nog geen eco modus gezien. Maar ook geen problemen meer gehad. Vreemde zaak dit. To be continued

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

We wachten even af . Inderdaad , vreemde zaak . Een + aan de massa geeft kortsluiting . En het probleem was dus vrijwel zeker bij de vorige eigenaar ook al aanwezig .

pvs (0), 7 jaar geleden

Dat vermoed ik van wel. Handelaar zegt dat dat niet zo was. Dat word een welles nietes spelletje wat niet te bewijzen is. Volgende week is zijn monteur terug van vakantie en dan gaan ze er als het goed is naar kijken. Tot die tijd.....fingers crossed

pvs (0), 6 jaar geleden

even een update.

probleem heeft zich nog een aantal keren voorgedaan. uiteindelijk kwamen we erachter dat er in het centrale zekeringenblok onder de motorkap 3 relais aan de onderkant zitten dit nat en geoxideerd waren. ook zat er een witte aanslag op de bodem van de zekeringenkast. vanuit hier liep een kabel naar een soort verwarmingselement. monteur zei dat dit een verwarmingselement is wat het koelwater sneller op temperatuur moet krijgen in koudere landen. hier in Nederland heb je er niet zoveel aan dus de boel los gekoppeld. lekstroom van 5 Ampère was gelijk weg. probleem met de spontane ruitenwissers en lampen ging pas weg toen de relais ook verwijderd werden. tot op heden is het een week rustig. we wachten af.

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor uw feedback . We wachten af .

HansB69 (0), 6 jaar geleden

Hallo

Met verbazing kom ik dit probleem tegen van de ruitenwissers en de dimlichten die spontaan in werking treden na afsluiten van de auto.
Mijn 207 SW uit 2008 had twee weken terug hetzelfde probleem, de dealer heeft twee dagen gezocht en kwam er achter dat een module onder de zekeringkast die onder de motorkap zit sluiting maakte, deze module stuurde verschillende zaken aan waaronder de ruitenwissers en de dimlichten maar ook de melding van een gordelspanner en de remdrukbegrenzer die defect zouden zijn.
Een nieuwe module kost € 620,00 laten monteren en mijn probleem was opgelost.

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Dank voor uw aanvulling .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum