Peugeot 306: S16 tijdens stationair.

Bouwjaar: 1994

Ik heb heel irritant probleem tijdens het stationair trilt auto als gek en hij heeft geen power meer. Wat kan het probleem zijn voor het trillen en slecht optrekken? Alvast bedankt.

S16 '94 2.0L.
Hatchback.
Meer dan 2 ton op km teller.

ak73

Geplaatst door ak73 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

ak73 (0), 18 jaar geleden

Sorry ik zal proberen beter uit te leggen, hij maakt zeker raar/meer geluid tijdens het stationair draaien. Als ik gaf geef duurt het heel lang om bepaalde snelheid te krijgen, wat normaal (voorheen) gesproken in no time gebeurd. Dit is sinds vanochtend gebeurd, ik dacht eerst aan de kou (vanacht was best koud). Maar ook in de middag blijft het probleem (trillen en hard raar geluid) bestaan. Vanuit stilstand moet je echt goed met koppeling en gas spelen om hem vooruit te krijgen, anders slaat hij af.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zou wel eens een bobine kapot kunnen zijn. De S16 heeft op elke bougie een aparte bobine.

ak73 (0), 18 jaar geleden


Bericht: re: S16 trilt tijdens stationair. | Gepost op: 05-11-2005 16:13 | Gewijzigd: 05-11-2005 16:14 door ak73 pro a | Bewerken | Quote

Heel raar maar waar, ik ging weer een ritje maken effe kijken hoe hij reageerd. En ja hoor hetzelfde probleem weer, maar ineens vroemmmmmmmm geluid (tijdens intrappen van gaspedaal). Ik schrok effe hij trok weer op als een gek, maargoed zo weet ik nooit wat het probleem wa. Verlopig doet hij weer, toch bedankt voor jullie hulp . Maar ik ga zeker naar die bobine kijken .

O ja het trouwens een pruttel geluid, toen het probleem nog bestond.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Uitlezen bij de dealer, als het een bobine geweest is dan moet er een foutcode in het systeem staan die daar betrekking op; heeft. Als er een of meerdere bobines slecht gefunctioneert hebben kun je ze het beste alle 4 tegelijk vervangen.
N.B. als je een pruttel geluidgehoord hebt tijdens de storing liep hij toen waarschijnlijk op 3 cilinders. Dus ik denk ook eigenlijk dat 306 cabrio gelijk heeft

ak73 (0), 18 jaar geleden

Kunnen de bougies ook de boosdoeners zijn? Welke maat bougies hebben Peugeot auto's? en hoeveel heb ik er nodig voor complete vevanging? Het uitlezen van de computer/fouten wat kost het? Alvast bedankt.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Bougie zou kunnen, maar bij S16 gaat nogal eens één van de bobines kapot. Bij Peugeot zitten er net als bij elk ander merk verschillende type bougies in. Je dealer of automaterialenzaak weet wel welke. Uitlezen zal ca ¤ 25 kosten.

ak73 (0), 18 jaar geleden

Ja ik ga morgen effe naar Automat voor nieuwe bougies mijn smaak viel hierop:
http://www.automat.nl/index.php?page=ond...
O ja wat kost een bobine eigenlijk?, alvast bedankt voor jullie goede hulp.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Neem kentekenbewijs mee, dan kunnen ze het juiste type bougie opzoeken.

ak73 (0), 18 jaar geleden

Is goed ga ik zeker doen, jullie horen het nog wel van me. Erg bedankt voor jullie goede hulp!!!, classe.

ak73 (0), 18 jaar geleden

Nou wil ik graag weten hoe je het beste bobine kan testen. Moet ik een van bobines loskopelen en naar vonken moet luisteren?. De bobine kabel kan ik dus gewoon loskoplen (motor uit natauurlijk) en daarna motor starten? Uit de kabel komt namelijk hoge spanning, deze spanning komt dus op het aarde van de blok terecht?

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kan het beste testen als de motor slecht loopt. Je kan dan om de beurt van elke bobine de 12 volt aansluiting loshalen. Als er bij 1 bobine los niets verandert in de loop van de motor is die bobine/bougie kapot.

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Pas op met loshalen van bougies bij een warme motor. Daardoor komt er onverbrande benzine in de katalysator en verbrand dan IN de katalysator. Deze smelt daardoor en dat gaat je een hoop geld kosten.
Beter is het om de stekkers van de injectors 1 voor 1 los te halen. Bij cilinder(s) die geen vonk krijgen zal er niets veranderen bij het uitzetten van de injectie voor die cylinder. Bij een goede cylinder zal de motor langzamer gaan lopen of afslaan.

ak73 (0), 18 jaar geleden

O.k dat loshalen van 12V stekker lijk mij beter plan dan het loshalen van bobine zelf en nog aangesloten op voeding. Toch wat minder gevaarlijk:), alleen ik snap het niet helemaal. Als je de voeding van bobine loshaalt dan valt toch een van cilinders uit? Hoe kan je dan nog beslissen of hij de boosdoener is? bedankt.

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Nogmaals: niet bobine loshalen maar stekkertje van benzine-injector. Kun je ook geen elektrische schok krijgen. Stel dat er een bougie kapot is en er dus een cylinder niet meedoet. Als je de stekker van de benziene-injector van die cylinder loshaalt verandert er niets aan de motorloop. Bij een goede cylinder gaat de motor moeilijk lopen of slaat af. Zo kom je er achter wat de goede en wat de slechte cylinders zijn. Heb je een slechte cylinder haal dan de stekker van de injector af en laat hem er af tijdens de test. Daarna haal je de bobine los (eventueel bij motor uit). Nu monteer je een bougie in de dop en die laat je kontakt maken met massa. Vonkt de bougie dan is de bobine goed en de bougie in de motor stuk. Vonkt de bougie niet dan verder zoeken. Eerst andere bobine proberen en zo verder.
Tip: gebruik een geisoleerde tang om de bougie vast te houden en draag handschoenen om elektrische schokken te verkomen.

ak73 (0), 18 jaar geleden

Is goed ik zal zeker naar kijken eerst bekijken waar die stekkers van benzine-injectors zitten. Ik ga morgen naar binliotheek voor een 306 vraagbaak:). Nogmaals erg bedankt!!!.

ak73 (0), 18 jaar geleden

Bedankt mensen ik had vamiddag alle bobines nagemeten wat blijkt een bobibe is een verdachter.

Meet resultaten:

Bonines

1. 1,12 ohm
2. 0,64 ohm
3. 0,67 ohm
4. 0,65 ohm

Bobine 1 heb ik dus vervangen en ben beniewd naar het resulaat:).
Nogmaals bedankt voor jullie hulp:).

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.