Peugeot 306: verlichting

Bouwjaar: 1999

Hallo allemaal,ik heb een klein probleem met mijn verlichting.
De massa draden bij beide koplampunits worden zo heet dat de originele 3 polige stekkers en zelfs de houders smelten. De massadraad is niet onderbroken naar de accu, en ik kan op de massa draad een spanning meten van 0,05V op het moment dat al mijn verlichting aanstaat, incl mistlampen. Als alleen de koplampen branden is dit 0,03V. Heeft iemand hier ervaring mee of een oplossing dan is een reactie van harte welkom. Bedankt, Manfred

Frietje

Geplaatst door Frietje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Ga er maar van uit dat warmte altijd komt van een weerstand dus ergens zit een overgangsweerstand die de draden warm doet worden.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Massaverbindingen goed schoonmaken, eventueel nieuwe massa maken doet vast wonderen.

wkhoek (0) PRO, 18 jaar geleden

controleerd de lampen eens (het wattage) er bestaan nl 100 watt lampen. deze kunnen ook dit soort problemen veroorzaken

Frietje (0), 18 jaar geleden

Hoi, heb de weerstand doorgemeten tussen de massadraad van de koplamp en de min pool van de accu, deze was rond de 45 Ohm. Heb daarna de min pool eens goed schoongemaakt en ingevet, en de weerstand is nu 0,4 Ohm. Dat is toch een redelijke verbetering. Heb wel geconstateerd dat de massa aansluiting van het blok en het chassis redelijk gecorrodeerd is, dus een volgend aandachtspuntje. In ieder geval iedereen bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum