Peugeot 206: Schakelaar plaatsen voor electrisch raam, niet standaard model

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Geachte,

ik heb een probleem.

Mijn auto heeft standaard geen electrische ramen, dus ook geen bediening daarvoor.

Nu heb ik mijn rechterdeur moeten vervangen en dit is er een geworden met een electrisch raam.
Nu zou ik deze wel graag open en dicht kunnen doen, dus ik heb een aparte raamschakelaar hiervoor gekocht (http://img.dxcdn.com/productimages/sku_1...

Hierin zit het probleem, aan de ene kant zitten er 3 kabels (rood/ blauw/ groen) en aan de andere kant 2 (oranje/ zwart)

Is er een makkelijke oplossing om deze aan de bekabeling van de deur te plaatsen en waar kan ik een overzicht vinden hoe deze aan te sluiten?
Ik heb een elektrisch schema, maar daar staan 3 verschillende kleuren op, dus daar wordt ik niet zoveel wijzer op of het uberhaupt mogelijk is om deze via de standaard bekabeling aan te sluiten.

marcov1980

Geplaatst door marcov1980 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Brum1467 (0), 11 jaar geleden

Een makkelijkeoplossing wordt het op deze manier niet. Standaardzit de elektrische raambediening in een 206 in de middenconsole bij de handrem ongeveer. Als de bekabeling al in de auto zit en je wilt deze gebruiken, dan betekent dit dat je de schakelaar in de middenconsole moet inbouwen.

Een andere optie is natuurlijk dat je ergens anders stroom vandaan haalt met nieuwe bedrading en dat inbouwt in de deur. Behoorlijk bewerkelijk allemaal en je zult uit moeten meten hoe je een en ander moet aansluiten.

Is het geen optie om een handbediend raammechanisme over te zetten in de deur? Je zou er ook voor kunnen kiezen om een standaard 206 schakelaar op te zoeken en als de bekabeling al in de auto aanwezig is, dan is het aansluiten van deze schakelaar vrij eenvoudig.

marcov1980 (0), 11 jaar geleden

Mogguh.

Bedankt voor je reactie.

Het oude mechanisme overzetten was helaas geen optie, was te beschadigd van de auto die erin geknald was. Vandaar dat ik hem in zijn geheel overgezet heb.
Ik heb inmiddels een schakelaar in de deur kunnen verwerken, (en als er 12v opgezet wordt) die het raam open en dicht krijgt.

Het enige probleem is, dat er standaard geen raambediening in mijn auto zit. Dus ook geen schakelaar bij de handrem. Alleen het elektrisch schema wat ik heb, is niet zo duidelijk. Dus ik hoef alleen nog een constante 12v aansluiting te vinden.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.