Peugeot 307: Schakelaarblok linker portier 307CC

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: uhhh ja

Vanmorgen stapte ik in de auto, wilde wegrijden en zag dat mijn linker spiegel niet uit klapte.
Geprobeerd: met het schakelaarblok in de linkervoordeur kon ik geen enkel raam meer bedienen, de instelling van de buitenspiegels niet bedienen, niks.
De schakelaars bij de rechter ramen werken wel normaal, net als het linker achterraampje.
Met de schakelaar op het middenconsole (om bv het dak te openen) werken alleen drie ramen, het linker voorraam doet niks.
Ik dacht: zekering kapot. Alle zekeringen gecontroleerd, allemaal goed. Desondanks toch vervangen voor nieuwe. Geen resultaat.
Toen maar het schakelblok er uit gehaald, opengemaakt maar de binnenkant ziet er schoon uit. Toch maar alles netjes nog schoner gemaakt, ziet er als nieuw uit, maar geen resultaat.
Met een spanningzoekertje (12v) alle draadjes van de stekker naar het schakelblok getest, maar als de auto op contact staat, krijgt geen een draadje spanning. vreemd.
In de deur gaan de draden van het schakelblok naar een stekker op de raammotor. Deze draden getest, en een dikke rode krijgt wel spanning als de auto op contact staat. Deze draad is gezekerd via zekering 5 in het kastje. Dat klopt met m'n instructieboekje dus.
Nu weet ik 't dus even niet meer. Welke draad op de stekker(s) van het bedieningsblok hoort spanning te krijgen met contact aan? Ik dacht: als ik die eens overbrug, misschien dat dan alles weer normaal werkt. Maar ja, welke is het?
iemand hier misschien ervaringen mee?

JGVuurpijl

Geplaatst door JGVuurpijl (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JGVuurpijl (0), 8 jaar geleden

Uiteindelijk gevonden. De elektronische module die aan het raammotortje hangt, en waarin alle stekkers gestoken worden, was defect.
Na lang zoeken een garage gevonden die er een (2e hands) op voorraad had. Er bleken wel 9 verschillende soorten van in omloop te zijn. Voor de cabrio is ie net weer even anders. Deze geplaatst en aanvankelijk werkte de helft weer. Na een kilometer rijden deed de rest het ook ineens. Kennelijk moest de boordcomputer het een en ander eerst inleren. Maakt mij niet uit: alles doet het weer goed en er is weer een tevreden mens bij ;)

JGVuurpijl (0), 8 jaar geleden

dus opgelost!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.