Peugeot 307: waarschuwingslampje slippende auto peugeot 307

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 xr

brandt een waarschuwingslampje , blijft branden. ook komt rempedaal naar boven bij het remmen (pas nieuwe remblokken en remschijven erop gezet van voor en van achter nav van het naar boven komen van het pedaal). het naar boven komen en schuur geluid lijkt op abs werking , maar weet niet of dit wel op deze auto zit.

wat kan er mis zijn. graag jullie hulp hoe ik dit zelf

[url=http://postimg.org/image/i6mpft6ih/][img]http://s28.postimg.org/i6mpft6ih/peugeot...[/img][/url]

betreft slip symbool rechts, oranje symbool. brandt als ik rijdt.

ndw

Geplaatst door ndw (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou eerst het ABS systeem laten uitlezen. Dat scheelt een hoop gezoek, geld, tijd en ergernis.
Het lampje geeft aan dat de er een probleem met de Tractie Controle (anti-slip regeling) is.

ndw (0), 7 jaar geleden

nog steeds geen oplossing gevonden. wel wordt het geluid erger. het is een repeterend bonkend geluid wanneer ik rustig rem. lijkt op ingrijpen van de abs (terwijl het niet nodig is). kan dit evt ook een stabilisator stang zijn die los zit?

heb nieuwe remblokken en remschrijven er goed op laten zetten, nogmaals laten controleren, dit zit allemaal prima. geluid gaat echter niet weg. Iemand een idee, voordat ik naar de garage ga (want ik vrees een dure operatie en wil eerst graag zelf kijken).

geluid komt van voor, lijkt wel vanuit midden of bestuurderskant. enkel bij het remmen, niet tijdens remmen.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Heb je hem al laten uitlezen of is het lampje uit? En als het sinds het vervangen van de remmen is, zou ik daar maar is gaan kijken, en vooral niet te lang mee wachten.

Succes

Mvg diagnoseoplocatie.nl

ABruintje (0), 7 jaar geleden

Dit lijkt mij op een storing in de ABS.
Heb je de ABS laten resetten na het plaatsen van de nieuwe schijven ?
En zitten de censoren goed en zijn ze ook schoon ?

Maar de beste tip is: laat even uitlezen bij een peugeot garage.

PS, dit type 307 heeft gewoon ABS.

Highway (115) PRO, 7 jaar geleden

Inderdaad uitlezen of even kijken of je de abs ringen kunt zien. Het lijkt mijn dat er een gebroken is. Dit kon ik direct zien, maar is niet altijd mogelijk.

ndw (0), 7 jaar geleden

allen , bedankt voor jullie reacties! heb nog niet uit laten lezen om kosten te besparen. as do gaan we de sensor controleren en ook de abs ringen.

abs is dat bij deze auto op voor en achterwielen?

lampje abs is nu weer uit overigens. gaat soms weer aan , dan langere tijd weer uit. heb niet de abs laten resetten na vervangen remschijven en blokken. overigens had ik deze klacht al voordat de remblokken en schijven waren vervangen.

graag jullie reactie.

ndw (0), 7 jaar geleden

kunnen jullie ook aangeven hoe ik de sensor schoon mag/kan maken. nog bepaalde wijze of (schoonmaak)middelen die ik juist wel of niet hiervoor mag gebruiken.

hobby-monteur (0), 7 jaar geleden

Ik zou er eerst eens iemand naar laten kijken die iets meer verstand van zaken heeft. Het hele verhaal geeft mij een beetje een beun de haas gevoel. Het kan ook dat tijdens de montage de luchtspleet tussen ring en sensor te groot is door een montagefout of doordat de sensor een drukker heeft gehad.

ndw (0), 7 jaar geleden

sensoren schoongemaakt van voren. (Hier komt geluid vandaan). rechtsvoor was roestig, nu weer schoon en bonkend geluid is weg. echter abs probleem nog niet, grijpt nog steeds in. ga binnenkort idd naar de garage om uit te lezen. wellicht sensor kapot, want wanneer het abs lampje brandt (dan zet hij deze zelf uit denk ik) dan remt hij goed (zonder de abs regeling). heb dit getest en geen enkele keer last bij remmen. om deze reden heb ik de zekering waaronder de abs zit eruit gehaald (totdat ik naar de garage ben geweest), zodat ik geen last meer heb. Hierdoor krijg ik natuurlijk wel meldingen (abs, stop en handremmelding) maar dat komt door het verwijderen van de zekering.

echter nieuw probleem werd duidelijk: rechtsachter wiel blijft hangen, remklauw zit vast, gekeken en cylinder zat witte kalk tussen rubberen cylinder. bij pompen gaat cilynder wel naar buiten (remklauw en remschijf ook los gehad, nagekeken niks mis mee) maar cylinder gaat bij loslaten van remmen niet vanzelf terug naar binnen, is deze dan kan kapot?

kan dit onderdeel los besteld worden en kan ik een nieuwe plaatsen. wat is dan handig, een nieuwe cylinder of een nieuw set (geen idee waar dit dan uit bestaat). graag jullie advies.

ndw (0), 7 jaar geleden

links kwam het meeste geluid vandaar, hier zat een ringetje op de sensor (rond het gaatje) met onderbroken wit cirkeltje. rechts zag ik helemaal geen ringetje op de sensor rond het gaatje. dit vond ik een apart verschil. maar weet nu eigenlijk nog niet welke nu kapot is. uitlezen zal het uitwijzen.

ndw (0), 7 jaar geleden

overigens hebben wij bij het uitpompen van de cylinder deze helemaal ingesmeerd met duitse zalf (merk: remmen) dit schijnt daar speciaal voor te zijn. daarna cylinder teruggedraaid met lijmklem en baco (had geen peugeot werkmateriaal). echter nu loopt hij weer vast, linkerachterwiel is niet aan te raken (gloeiend heet) en andere kant is dit niet zo warm.

ndw (0), 7 jaar geleden

sensoren links en rechtsvoor schoongemaakt. geen gebonk meer. dankjulliewel. ik heb voor het nieuwe probleem (vastlopen linkerachterwiel) een nieuw topic aangemaakt.

bedankt voor het advies!!

ndw (0), 7 jaar geleden

nogmaals dank!

ndw (0), 7 jaar geleden

helaas is klacht weer terug. lampje (zie helemaal bovenin de afbeelding bij het begin). Linkerachterwiel klacht is opgelost en is prima. eps/abs grijpt in, terwijl niet nodig (ook bij zacht rustig remmen gaat hij aan en hoor ik gebonk, getik bij remmen) wanneer ik de betreffende zekering van abs/eps eruit haal, dan remt hij prima! moet binnenkort nr apk, er brandt niets bij dashboard, maar kan dit een rede voor afkeuring zijn? hij remt wel prima, doet alles , staat snel stil, brandt geen lampje maar wel getik en gebonk bij zacht remmen. abs sensors voor en achter aan beide zijden schoongemaakt en staan ook allemaal vlak en hebben geen roestvorming.[url=https://s32.postimg.org/i9b6yq50l/peugeo...][img]https://s32.postimg.org/9r1qudyht/peugeo...[/img][/url]

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.