Peugeot 206 SW 2004: schakelstang probleem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFU, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 65

goedenavond

Ik hoop dat iemand mij in de goede richting kan helpen.

Vandaag hoorde ik een rare tik onder mijn auto vandaan komen. Alles gecontroleerd ben ik erachter gekomen dat de hoofd schakelstang een speling heeft op de schakelhefboom van ongeveer 2 mm ook op de stang naar de pook. De schakelhefboom is 3 maanden oud en de 3 schakelheftboompjes 4 maanden. Mijn vraag is moet ik de gehele hoofd stang vervangen of zijn er rubbers verkrijgbaar hiervoor ?

Mvg Casper

Casper1987

Geplaatst door Casper1987 , lid sinds 1 jaar geleden

4 Reacties

hans4074 PRO, 4 maanden geleden

Daar waar de pijl bij staat, is een overbrenging/draaipunt d.m.v. een rubberen bal. De rubberen bal is één geheel met het draaipunt bovenop het subframe en er zit eigenlijk altijd wel iets speling tussen bal en het deel van de hoofdschakelstang waar de bal in beweegt. Weet je zeker dat daar de rare tik vandaan komt?

Casper1987, 4 maanden geleden

Ja dat klopt ik overigens vind ik de bal meer kunststof dan rubber. Wat ik heb nagekeken.

Veerpoten

Evt steentjes of wat dan ook tussen de veeren

Fuseekogel (die is ook 3 maanden oud) nagekeken of er speling op zit.

Uitlaat ophanging (1 maand oud compleet)

Stabilisatorstangen nagekeken.

Enigste waar ik speling op kan constateren is op de verbinding naar de pook toe en op de bal van de schakelhefboom. Het geluid komt ook als ik ongeveer 30km per uur rijd op hobbelig wegdek.

hans4074 PRO, 4 maanden geleden

Tis idd meer nylon hoor. En wat doet het geluid als je tijdens het optreden van t geluid iets spanning zet op de pook/het schakelmechanisme?

Beste antwoord, geplaatst door Casper1987, 4 maanden geleden

Ik heb de oorzaak gevonden er zat een lipje op de Fuseekogel en die trilde. Ik heb hem nu vastgezet en getik is weg

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 SW of stel zelf een nieuwe vraag.