Peugeot 206 2001: Temperatuurmeter staat constant op 100

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 81

De temperatuurmeter van mijn peugeot 206 uit 2001 stond altijd zo rond de 90 maar staat nu constant op 100.
Deze loopt op bij stilstand en in de file tot net onder het hoogste streepje (zie foto) en dan slaat de koelventilator aan en loopt de temperatuurmeter een klein beetje terug.
Het lijkt erop dat de koelventilator alleen in de 2e fase aanslaat als de motor echt te heet dreigt te worden maar niet in de eerste fase rond de 90 graden.
Mijn huidige garage kan geen oorzaak vinden maar ik denk dat de koelventilator weerstand niet goed werkt waardoor de fan niet aanslaat in de eerste fase waardoor de motor warmer wordt dan normaal. Weet iemand wat hiervoor de oplossing is?

Peugeot Rob

Geplaatst door Peugeot Rob , lid sinds 4 maanden geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

En de garage kan dat niet controleren , sensoren zijn goed ?
Is er ook daadwerkelijk de temperatuur gemeten , je meter van het dashbord kan ook ineens af zijn gaan wijken , van achter een pc is het lastig , ze zullen toch daadwerkelijk metingen moeten verrichten en dingen systematisch uit gaan sluiten .
Geen lucht in het systeem
Waarden van sensoren
Waterpomp enz.

Peugeot Rob, 4 maanden geleden

Ja dat is de reden dat ik nu naar een andere garage ga die is gespecialiseerd is in peugeot. Het kan ook gewoon vervuiling van het koelwater zijn waardoor de temperatuur hoog blijft , ik zag dat die niet helemaal helder meer is. En de koelvin slaat dus ook niet aan boven de 90 graden Bedankt voor de tips!

hans4074 PRO, 4 maanden geleden

Ook al zou de lage snelheid van de koelfan niet werken, dan zou de temperatuur onder het rijden niet zo hoog mogen komen. Een dealer kan in ieder geval middels een test met hun diagnose apparatuur checken of lage en hoge snelheid werkt. Als koelvloeistof bagger is en het waterpompje lang geleden, of misschien nog nooit vernieuwd is, zou je meer in die richting moeten zoeken i.c.m. vervuiling (deels verstopping) van het koelsysteem.

Peugeot Rob, 4 maanden geleden

Ik heb het even gecheckt Hans en de koelvloeistof is inderdaad troebel dus het zou goed kunnen dat dit de oorzaak is! De koelvloeistof blijft wel goed op peil en het is een oude auto dus ik laat het even nakijken. Bedankt voor de Tip!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.