Peugeot 406: Schokdemper kapot?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0-16v

Vanavond wou ik vertrekken vanaf de parkeerplaats van mijn werk, en opeens kwam er rechtsvoor lawaai van de auto en leek het wel alsof ik een lekke band had. Ik uitstappen, banden hard en leek ok, dus ik probeer weer verder te rijden en het bonkt weer (naief als ik was dacht ik nog: "misschien wel brokken sneeuw joh").

Uiteindelijk parkeerterein vanaf een recht stuk afgereden (geluid even weg), scherpe bocht maken (naar rechts), rechtuit rijden en geluid was keihard weer aanwezig.

Toen terug op parkeerplaats gezet en rook meteen brandend rubber (of iets dat stonk in ieder geval en leek op brandend rubber). Geen rook gezien, maar zag wel dat de rechtervoorkant van de auto naar beneden helt (rechtsvoor is dus lager dan linksvoor, al is het niet superveel).

Als ik mijn hand tussen wielkast en band steek kom ik er net niet tussen. Aan de linkerkant kom ik er wel tussen. Heb de auto laten staan en taxi naar huis genomen.

Waar moet ik nu op rekenen? Schokbreker? Ophanging? Iets anders? Alles?

MatthijsDeVries

Geplaatst door MatthijsDeVries (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Denk een gebroken veer. Zou er niet verder mee rijden. Je hebt kans dat de veer de band kapot steekt.

MatthijsDeVries (0), 14 jaar geleden

Dank voor je reactie.

Ik laat hem ook maar afslepen naar een garage morgenmiddag. De band is nog hard (tenminste, heb een uur op de taxi moeten wachten, en tot dat moment was hij nog steeds hard, dus heb hoop dat er niets is gebeurd).

Veer moet toch helemaal geen kostbare vervanging zijn? Als het niet zo koud was en hij was thuis gebroken, had ik hem zelf nog proberen te vervangen. Zo is het ook niets...

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Kosten van een veer kun je vinden op www.hbase.nl Tik je kentekennummer in en de rest volgt zich vanzelf.

MatthijsDeVries (0), 14 jaar geleden

Heel erg bedankt. Sorry voor de basic vragen.

Kom er trouwens net achter dat een veer vervangen wat moeilijker is dan schokdemper vervangen (veerspanners nodig etc.). Dus sowieso garage maar laten doen.

Nu herinner ik mij dat ik laatst (heb de auto nog niet zo lang), er achter kwam dat de auto wat naar rechts trok bij stuur loslaten. Verder niets gemerkt, heb er later nooit meer bij stil gestaan. Maar zal dus al wel een tijdje niet goed hebben gezeten.

Dank, nogmaals, weet ik zo'n beetje waar ik aan toe ben.

Mausx (0), 14 jaar geleden

laat de schokbrekers dan bij de garage ook meteen even controleren. vaak na het monteren van nieuwe veren gaan vrij snel daarna de schokbrekers stuk omdat ze dan ineens op een ander bereik werken.

en ik zou wel adviseren, mocht er een veer gebroken zijn (ik denk idd van wel), om dan beide veren te vervangen.

op 1 oude en 1 nieuwe schoen loop je ook niet lekker

MatthijsDeVries (0), 14 jaar geleden

Veer was inderdaad gebroken. De veer was naar beneden gevallen en hing onderaan de schokdemper een beetje niets te doen.
Ook de/een veerschotel was gebroken/kapot. De veer heeft wel tegen de band aangezeten, maar niet hard er tegen aan gedrukt, gelukkig.

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum