Peugeot 206: schokken en inhouden van de motor bij optrekken na afremmen.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16V

Ik en mijn vrouw kochten twee weken geleden een peugeot 206 1600 16V uit 2001. Tijdens de proefrit begon hij opeens in te houden en te sputteren. Dit gebeurde nadat wij ergens de hoek om reden en weer in de tweede versnelling wilden optrekken. Omdat wij een fiat cinqecento gewend zijn dachten we dat we nog aan de auto moesten wennen. Maar hij blijft het doen, heel vervelend want hij kostte voor ons aardig wat en zijn wel helemaal gek van deze auto. Ik heb dit aangegeven bij de garage. De bougies zijn nieuw en hij heeft een grote beurt gehad verder is hij helemaal doorgemeten. Het is een hele goede garage maar hij staat nu al 3 dagen daar en men weet nog steeds niet wat er aan de hand is. Steeds als men denkt het probleem te hebben opgelost doet ie weer moeilijk. Tijdens de proefrit stond de tankmeter praktisch op reserve en de auto stond 3 weken stil. Ik dacht dus dat de injectie verstopt zit, omdat het echt gebeurd als ik gas geef. Laat ik deze even los en geef dan weer gas dan gaat het wel weer. Ik heb 6 maanden garantie maar ik zie het niet zitten dat ie elke maand weer terug kan, want verder rijdt hij prima. Wie heeft ooit iets soortgelijks mee gemaakt en weet wat er aan de hand is. Alvast heel erg bedankt.

yengo

Geplaatst door yengo (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de garage er niet uit komt dan brengen ze de auto maar ergens heen die het wel weet. Of ze betalen de koopsom terug.
Je hebt toch wel een gratis leenauto gekregen?

yengo (0), 13 jaar geleden

Ja die hebben we, en ik had zelf ook al bedacht dat ze er iemand van de peugeot dealer bij kunnen halen. Maar 2 weten meer dan 1 en ik ga er van uit dat er op dit forum genoeg mensen zitten die nog veel meer weten, snappie. Het is echt een hele vette auto en wil er best een beetje moeite voor doen.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Tja, zonder exacte gegevens is er verder niet veel over te zeggen.
Uitgelezen foutcodes, waardes van sensoren (lambda) en regelgegevens (fuel trim) kunnen helpen.
Ook 4-gas metingen kunnen veel informatie geven.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.