Peugeot 306 : Schommelend toerental 306 cabrio (stappenmotor??)

Mijn 306 cabrio 2.0i motor met 189.000 km op de teller heeft last van een schommelend toerental tussen de 800 en 1500 toeren.De auto doet dit niet constant.Nou heb ik hier op de site gelezen dat het meestal aan de stappenmotor ligt,deze heb ik reeds gereinigd maar helaas zonder resultaat.Weet iemand of ik zo'n stappenmotor ook van de sloop van andere modellen / motoren van peugeot of citroen kan afhalen en zoja moet deze na montage nog worden ingeleerd en hoe doe je dit bij mijn auto.Als er iemand nog andere suggesties heeft wat het kan zijn hoor ik dit graag.De auto is al bij de dealer uitgelezen op storingen maar helaas niets gevonden

Vriendelijke groet Jan de Rijk

derijk

Geplaatst door derijk (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zijn erg veel soorten stappenmotors en ze lijken ook nog allemaal op elkaar maar alleen die voor deze motor is de goeie en dan kan er zelfs in het bouwjaar nog verschil in zitten.
Een nieuwe bij de dealer halen en even slikken is het beste,Inleren, poolklem los, poolklem erop,kontakt aan, 10 sec wachten, dan starten,als het goed is regelt hij dan het toerental van hoog naar beneden en stabiliseerd zich dat. succes.

derijk (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reaktie.Weet je ook toevallig wat een nieuwe stappenmotor kost ?? en kan je deze alleen bij de dealer kopen.

Alvast bedankt.

derijk (0), 18 jaar geleden

Stappenmotor reeds vervangen 140 euro!!!! Tot op heden is de auto nu goed.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Oké problem opgelost...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum