Peugeot : Schuifdak

Een - oude - auto kopen, voorzien van een schuifdak is heerlijk, wanneer je dat doet bij gunstige weersomstandigheden. De zon schijnt wekenlang, je opent het schuifdak een stukje,....heerlijk. Maar dan. Weken, zo niet maanden verder, gaat het regenen. Nog niets aan de hand, zolang het miezerig weer blijft. Vervolgens gaat het flink regenen. Natuurlijk heb je het schuifdak de dag ervoor gesloten. Je moet je moeder even wegbrengen en laat haar instappen. Je gaat rijden en moet plotseling voor een verkeerslicht stoppen. Wat er dan gebeurt blijft je levenlang bij.

Het in de gootjes van het schuifdak verzamelde regenwater komt met een behoorlijke golf naar voren en zoekt massaal de weg van de minste weerstand, via het voorste dakgootje, naar beneden. Laten daar nu net je passagier en jijzelf de gelukkigen zijn ! Of er een blij gezicht bij getrokken werd ?

Nadien bleek dat de afvoerkanaaltjes van de dakgoot verstopt waren, maar ook aan de binnenzijde enorm gecorrodeerd waren, waardoor het water bij behoorlijke regenbuien niet voldoende weg kon lopen. Ik denk dat je dit probleem ook bij veel andere auto's tegen kan komen. Let er bij de koop van een auto - vooral bij oudere auto's - dan ook op of de waterafvoerkanaaltjes van de dakgoot voldoende werken en/of open zijn.

Furillo

Geplaatst door Furillo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (325) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor je verhaal...

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.