Peugeot 406: semi-spontaan aan/uit automatisch verlichting

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2i 16v

De automatisch verlichting schakel je normaal aan/uit door met de sleutel op contact een paar seconden de knop aan het einde van de richtingaanwijzer ingedrukt te houden. En dan verder (bijna) nooit meer iets aan doen. Dat schakelen gaat nog steeds prima, alleen sinds kort schakelt de automatische verlicht ook aan of weer uit (net op welke stand hij stond) door bij draaiende motor de verlichting handmatig aan te zetten. En dat lijkt me ongewoon.

Dus; auto starten, koplampen aan, computer zegt "bong" en mededeling op display "automatische verlichting aan". En dan bij de volgende keer starten, koplampen handmatig aan, en weer "bong" en dan dus de mededeling "autoamtische verlichting uit". Volgende keer weer aan, dan weer uit, etc. Tussendoor motor helemaal uitzetten of niet maakt niet uit. Ook tijdens de rit de lichten handmatig uitzetten, even wachten, en dan weer aan zetten, zelfde gedrag: "bong" en die mededeling op display.

Lichten zelf werken nog wel gewoon mee; ze zijn aan (bij handmatig aan) en gaan ook automatisch aan en uit wanneer het donker/lichter wordt en als ze op "automatisch aan" staan.

Bekend probleem voor iemand? schakelaar defect ofzo?

deroy01

Geplaatst door deroy01 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 11 jaar geleden

zou inderdaad de schakelaar laten controleren, mogelijk dat de knop blijft hangen
dit kun je zien bij het uitlezen of de schakelaar goed functioneerd

Hempie1 (90), 4 jaar geleden

Mijn 406 heeft een gelijksoortig probleem: Wanneer ik mijn verlichting overdag handmatig ingeschakeld heb, gaat deze zo nu en dan aan en uit, dat is te zien aan de instrumentenverlichting die dan minder fel of juist feller brandt. Het gaat zo snel dat ik niet kan zien of het normale indicatielampje in het dashboard óók aan of uit gaat.
Inmiddels het ik dit ook al 'n keer 's-avonds meegemaakt en dat is natuurlijk ernstiger.

Waar zit de sensor die daar verantwoordelijk voor is?
Is het dezelfde sensor als die welke de ruitenwissermotor bedient of is het een aparte sensor?
Zit die ook achter de binnenspiegel op de voorruit?

Bij voorbaat dank voor de gouden tip!

Hempie1 (90), 4 jaar geleden

Heb overigens compleet nieuwe kolomschakelaar gemonteerd die alweer twee jaar goed functioneert, met de oude kolomschakelaar heb ik geen electrische problemen gehad, wel mechanische: De knipperlichthefboom viel soms spontaan naar beneden en gaf dus links richting aan, ook kwam deze n iet meer in de ruststand wanneer je het stuur weer terug draaide.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum