Peugeot 206: sensor?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

[url=http://postimg.org/image/jdbn7u0bh/][img]http://s6.postimg.org/jdbn7u0bh/CAM00301...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/r7c8t884d/][img]http://s6.postimg.org/r7c8t884d/CAM00302...[/img][/url]

Kan iemand mij wijsmaken waar deze sensor voor dient bij een 206 met automatische airco? De stand "auto" lijkt het niet meer te doen, de kachel wordt wel warm, maar als ik op stand auto druk, wil hij niet echt op temperatuur blazen. Deze sensor trok ik uit de zijkant van het kachelhuis, nadat ik het dashboardkastje had verwijderd. Er staat een nummer op: 24652. Mijn vermoeden is dan ook dat deze sensor kapot is, of zit ik er naast?

roadie666

Geplaatst door roadie666 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

temp sensor voor uitstromende lucht
deze kan stuk zijn

kaleido 1 (1835) PRO, 9 jaar geleden

Als er niet genoeg koudemiddel in het airco systeem zit , regeld hij ook niet .
Maar met deze buitenlucht temperaturen wordt de werking van het airco systeem zo wie zo een lastig verhaal.
Ik zou eerst de koudemiddel vulling laten controleren , en het aircosysteem uit laten lezen , voordat je van alles op de gok gaat vervangen.
Ik zeg het nog maar eens , meten is weten , gissen is missen en gokken is dokken , allemaal zonde van je geld.

roadie666 (0), 9 jaar geleden

Ok, dank voor de informatie. Iemand een idee wat zon sensor zou kosten? Koudemiddel zou er nog genoeg in moeten zitten, vorig jaar getest en gevuld. En met warmer weer hoor ik de befaamde "tik" als de compressor aanslaat

harry4203 (500) PRO, 9 jaar geleden

waarom nou niet eerst eens zoals reeds geopperd, diagnose stellen.

kaleido 1 (1835) PRO, 9 jaar geleden

Lijkt wel zinloos allemaal , als je probeert te helpen , als je gelijk hebt prima , heeft Jomanda concurrentie , normaal werk je andersom , je gaat vervangen als je diagnose gesteld hebt , en niet eerst iets op de gok vervangen .

roadie666 (0), 9 jaar geleden

Ja, ik snap allemaal wel wat jullie bedoelen. Ik ga ook niet zomaar lukraak dingen vernieuwen, ik kwam deze sensor tegen in het kachelhuis en aangezien ik een vermoeden heb dat de kachel het niet naar behoren doet op standje "auto", ga ik proberen een oplossing te zoeken op dit forum, waar mensen zitten die het zouden kunnen weten uit ervaring. Het kan natuurlijk ook zijn dat de climate control bij peugeot gewoon bagger is en dat het gewoon zo moet om eerst de auto helemaal op temperatuur te laten komen voordat er eens een beetje warme lucht uit komt, maar dit ben ik van andere autos (bijv. Audi of Bmw) niet gewend. Hoe kan ik die diagnose anders stellen dan? Geeft uitlezen een oplossing in deze?

hobby-monteur (0), 9 jaar geleden

Zit er bij een 206 geen temperatuurvoeler in de buurt van de binnenverlichting zoals bij de 406?
Bij de 406 zit ook nog een heel klein fannetje die lucht door de voeler zuigt,en dat verhaal word wel eens heel erg stoffig,en die voeler of het fannetje willen wel eens stuk gaan.Dat resulteert dan in een niet werkende climate-control in de "auto" stand,de aanjager op handmatig zetten is dan de manier om het spul op temperatuur te krijgen.Maar nogmaals,dat is bij een 406!

harry4203 (500) PRO, 9 jaar geleden

die zit re in het dashboard, zeker de moeite waard om eens schoon te maken. ook de waarde van deze sensor is natuurlijk uit te lezen.

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

De sensor rechts in het dashboard wil ook wel eens naar beneden vallen. Dan werkt de temperatuurregeling ook niet goed meer.

roadie666 (0), 9 jaar geleden

Deze sensor had ik inderdaad ook ontdekt. En losgemaakt, kijken of het ventilatortje draaide, wat het geval bleek te zijn. Hoe kan ik zo'n sensor uitlezen? Mijn kennis van elektronica houd ongeveer op bij plus en min van elkaar te onderscheiden, ik heb wel een multimeter maar kan er niet veel mee helaas. Ik probeer eigenlijk gewoon het probleem op te lossen zonder meteen mijn auto achter te laten bij een garage, want die gaan meteen met uurtarief aan de slag, hoe graag ik de middenstand ook wil sponseren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.