Peugeot 406: service unit / ECU

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Recent is de service unit van mijn 406 vervangen. Nadat deze was vervangen moest eea worden ingeregeld/ingeleerd. Hierbij heb ik de sleutelcode en de sleutels afgegeven. Het inregelen/inleren lukte echter niet. Uiteindelijk was de conclusie dat dan ook de ECU kapot zou zijn. Deze is vervangen en daarna deed alles het weer.
Nadat dit allemaal gedaan was kwam ik er achter dat ik per ongeluk de verkeerde sleutelcode had afgegeven (namelijk die van de peugeot van mijn vrouw) . Volgens de garage maakt dat echter niets uit. Ik vraag me echter af of de garage niet had kunnen merken dat de code onjuist is en dat ik dus voor niets de ECU heb ontvangen?

hanswillem

Geplaatst door hanswillem (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee, je leert eerst de BSI in en dan als laatste ga je de boel "paren" en dat lukt dan niet . Maar dan zit de verkeerde code al in de BSI.
Als je daarna nadenkt en de goeie code komt tevoorschijn dan is het wel goedkoper om de nieuwe BSI maar weer te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.