Peugeot 406: Centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8

Hallo.

Het afsluiten van het voertuig op afstand met de sleutel lukt niet meer. De wagen reageert wel, alles gaat even dicht en direkt weer open. Dat is dezelfde reaktie die komt, wanneer je afsluit en een deur is niet goed dicht.

Wanneer de wagen met de sleutel is afgesloten wat wel lukt bij de rechtervoordeur. Dan is hij wel op afstand weer open te krijgen. Ook op grote afstand, dus denk dat de batterij in de sleutel nog
wel in orde is.

Voor ik alle deuren ga openmaken graag even wat tips. Vriendelijk dank.

Han.

Geplaatst door Han. (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Wat gebeurt er als je de deuren op slot doet met de sleutel in het linker slot? Als de deuren dan ook weer openspringen zou ik denken dat er iets in de rechter deur fout is. Tenslotte alleen het afsluiten via die deur gaat goed, zodra die deur "centraal" wordt gesloten gaat het fout.

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb ik bij mijn 406 ook wel eens gehad.

Ik heb toen een beetje WD40 of smeerolie in het slot gespoten en dat bleek prima te helpen.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Het probleem zit in het rechtervoordeurslot of in de aansturing er van. Je kunt eens kijken of de slot handle beweegt aan de binnenzijde bij het rv portier op moment dat u de auto vergrendelt met de zender. (hij gaat dan op slot, van slot). Als de handle beweegt weet je zeker dat de aansturing nog werkt en is het slot zelf zeker stuk. Alstie helemaal niet beweegt, hij gaat dan niet mee op slot/vanslot zal de aansturing gemeten moeten worden .
Werkt de binnenverlichting wel over de rv deur ??

LuckyMe (0), 16 jaar geleden

Bij mij kwam het door een slecht contact of massaprobleem (weet het niet precies) in de kabeldoorvoer naar het linkerportier. Hierdoor had ik allerhande electrische problemen: open springende cv, defekte el. ramen en een weigerende dimlichtzoemer.

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

[quote=LuckyMe]Bij mij kwam het door een slecht contact of massaprobleem (weet het niet precies) in de kabeldoorvoer naar het linkerportier.[/quote]
Dat is een typisch probleem voor een 306. Bij de 406 heb ik dit nog niet gehoord.

Han. (0), 14 jaar geleden

Hoi allemaal het heeft lang geduurd de dealer heeft het opgelost.
Een nieuw deurslot bracht redding.
Nogmaals allemaalbedankt voor het meedenken.
Han.

Hans4040 (335) PRO, 14 jaar geleden

[b]Door moderator verplaatst;[/b]


Hallo. De schuifdeur van deze camper gaat niet meer samen met de centrale deurvergrendeling op slot en weer open. Het openen en sluiten gaat nog prima wanneer hij niet afgesloten is. De enige manier om hem af te sluiten is om de vertikaal bewegende knop aan de binnenzijde van deze schuifdeur naar beneden te schuiven, en dan de deur dicht te doen. Het nadeel is dat je dan bij het openen, door een andere deur naar binnen moet om de betreffende knop weer omhoog te schuiven. Ik vermoed dat er een mechanische verbinding tussen het schuifdeurslot en de betreffende handels het begeven heeft.

Wanneer ik via de voordeuren met de sleutel het slot bedien hoor ik in de schuifdeur lawaai en beweging terwijl ik nergens een electrische toevoer naar de binnenzijde van deze schuifdeur zie gaan. Dat bevreemdt mij.


Omdat de deur heel mooi is afgwerkt aan de binnenzijde wil ik graag eerst advies alvorens de boel te gaan loshalen.

De afstandbediening van de sleutel heeft nooit gewerkt, maar daar kan ik wel mee leven. Ik durf de sleutel niet open te maken om de batterij te kontroleren.

Heel veel dank voor het meedenken.

Han. R.

Han. (0), 12 jaar geleden

Met een rood hoofd van schaamte dat ik jullie zolang heb laten wachten.

Er was in deze wagen een telefoonversterker ingebouwd, Deze was buiten het kontactslot om aangesloten en nam 5watt. Na een aantal dagen rust was de accu leeg. Dan weet je gelijk wat voor leven dze auto gehad heeft.

Nogmaals sorry.

Han Zwaag.

LuckyMe (0), 12 jaar geleden

[quote=Richard9710][quote=LuckyMe]Bij mij kwam het door een slecht contact of massaprobleem (weet het niet precies) in de kabeldoorvoer naar het linkerportier.[/quote]
Dat is een typisch probleem voor een 306. Bij de 406 heb ik dit nog niet gehoord.[/quote]
Je hebt gelijk, ik had toen een 306. Bij de 406 zijn is de bekabeling wellicht anders opgelost of beter ontworpen dan de 306.

206 fan (0), 12 jaar geleden

[quote=Han.]Hoi allemaal het heeft lang geduurd de dealer heeft het opgelost.
Een nieuw deurslot bracht redding.
Nogmaals allemaalbedankt voor het meedenken.
Han.[/quote]
ik heb ook zo een soort probleem met mijn slot, als ik hem sluit met het kaske dan gaat hij opslot maar drek terug open en dan binnenverlichting van mijn deuren blijft dan ook branden en tijdens het rijden gaat dit knipperen en dan als ik vertrek piept er ook 3x een geluidje. kan het aan mijn slot zelf liggen ofni?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.