Peugeot 406: SGI injector 406 2.2 van 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: EW 12 JP4

Goh, nu heeft de Oldtimer toch zelf een probleem.
Ik ben in het gelukkige bezit van een 406 2.2 van 2001 met alle toeters en bellen die je je maar kunt bedenken.
En zoals het hoort rijd dit geweldig alleen , als ik stationair voor het stoplicht sta te wachten tot het weer groen is dan begint heel langzaam de motor te schudden en gaat hij zo zoetjes aan op 3 cilinders lopen.
Nou heb ik daar natuurlijk even wat testjes op losgelaten en ben tot de ontdekking gekomen dat dan één van de LPG injectoren niet meer mee doet.
Op benzine is alles O.K.
Nou zit er in deze auto een A.G.installatie met 6 mm injectoren, niets aan de hand zou je zeggen, gewoon even bellen met AG en een nieuwe bestellen.Maar dan komt het volgende probleem.
Deze injectoren zijn er niet meer
Mijn vraag is nu,wie heeft ergens op zolder of in het magazijn nog 1 of 2 SGI injectoren liggen van het type AG 600 061 of AG 600 062 .
Er is n.l. nog wel een oplossing , dat is 4 nieuw type injectoren met een nieuwe type lpg computer, kosten????Dus voor mij eigenlijk geen oplossing.
Hoop snel van één van jullie te horen.

oldtimer

Geplaatst door oldtimer (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nog even een tip voor als het nog niet gebeurd is, bij de SGI installaties moet er ook een filter naar de injectoren zitten om deze te beschermen voor evt. vuil uit het LPG. Injector zelf heb ik niet... Wellicht liggen er nog ergens op voorraad ? Ik heb nog wel een paar adressen waar je zou kunnen informeren.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Pieter, Het filter zit er al in alleen de eerste tijd niet en ik denk dat het vuil daar vandaan komt. Voor adressen houd ik me aanbevolen, Ik heb hier in de buurt Ger Bruin gebeld en zo nog wat adresjes maar geen geluk tot nu toe, Misschien wordt het toch nog ombouwen naar een nieuw systeem.

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Je zou eens bij Pouls in Baarlo kunnen informeren. Die heeft redelijk wat SGI reserveonderdelen in voorraad liggen , wellicht ook dit type injector of weet wellicht waar je deze wel zou kunnen krijgen.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Bedankt Pieter,Ger Bruin in Winkel heeft voor mij ook nog even is z'n bak met rommeltjes gekeken en er ééntje gevonden, die ga ik maandag effe proberen.

willempie500 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik had een 0.5 jaar terug ook zo'n probleem iemand had nog 3 injectoren 6 mm liggen en ik kwam er 1 tekort men zij dat ik dan andere injectoren met een andere diameter (injector tijd wordt dan aangepast) in moeten en de gascomputer geupdate. nou heeft diegene waar ik deze injectoren wegheb gebelt met ag daar hadden ze nog een aantal nieuwe liggen die na enig aandringen toch werd geleverd ik zou als ik u was gewoon met ag nederland bellen en hen vertellen dat je er maar 1 nodig hebt en een beetje aandringen denk ik dat ze er nog wel een paar hebben een half jaar terug nog wel in ieder geval. succes
kun je bericht 406 2001 van 18 maart is lezen en kijken of jij er iets vanaf weet heb namelijk dezelfde auto als u een 406 2.2 16v gt 2001.
gr wim

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb met AG-Teleflex gebeld die hadden echt niks meer(ik heb daar een redelijke ingang).

sgm (0), 16 jaar geleden

Als het niet lukt met die injectoren, bel dan Van Der Doelen in Schijndel eens. Die hebben nog wel het een en ander liggen en doen gasinbouw voor Franse merken.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Bedankt Bas

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

Ik heb nog nooit een lpg injector losgehad of een nieuwe besteld dus daar kan ik weinig zinnigs over zeggen maar even uit interesse: als er een injector is die problemen heeft is daar dan nog wat anders aan te doen dan vervangen ? Is het bijvoorbeeld mogelijk om de injector te reinigen om hem zo weer aan de praat te krigen of is er gewoon sprake van slijtage en is vervangen de enige optie in zo'n geval ?

oldtimer (0) PRO, 15 jaar geleden

ik heb hier in de buurt bij een erkend LPG. specialist Ger Bruin een gebruikt exemplaar kunnen kopen en die er in gezet. Probleem was voor 80 % weg, dus heb ik de slecht werkende door mijn zoon,die hier bij de Bosch specialist werkt (elektrostart) ultrasoon laten reinigen.
Daarna heb ik hem op een andere plaats weer gemonteerd, met een duidelijk negatief effekt. Die is dus gewoon stuk.
Ondertussen heb ik voor mijn werk ook bij mijn zoon van een klantenauto alle 4 laten reinigen, wat een geweldige ervaring was de auto liep gelijk weer als nieuw.Mijn zoon zei dat het geluid in bad van deze injectoren ook beduidend anders was dan die van mij.
Dus diegene die bij mij er nu uit is gaat ook in bad gelijk na de vakantie(de komende 4 weken)met ook de 2 waarvoor het inlaat spruitstuk eraf moet,
maar eerst gaan we er zo nog even een 5000 km mee rijden.

Treb (0), 15 jaar geleden

Goeie reis en prettige vakantie toegewenst! [url=http://www.GratisSmilies.de][img]http://www.GratisSmilies.de/smilies/smaulies1/wink.gif[/img][/url]

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb je gewoon de hele injector zo in het ultrasoon bad gegooid of deze eerst nog verder gedemonteerd op een of andere manier ?

oldtimer (0) PRO, 15 jaar geleden

Zo,we zijn weer terug alles prima gegaan en 4250 km verder inderdaad gewoon in het ultrasoonbad en de injector aansturen met een pulserend signaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.