Peugeot 406: SH shunt zonder problemen verwijderen zonder verlies sleutelcode

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI 2.0

Ik heb met mijn 406 hdi een probleem met de centrale vergrendeling via de afstandbediening.



De auto heeft een tijd zonder spanning gestaan. C.V. werkt, alleen afstandbediening niet.

Sleutel voorzien van nieuwe batterij, opnieuw gesynchroniseerd. Zonder resultaat toch naar dealer. Heeft sleutels opnieuw ingeleerd en gesynchroniseerd. Nogmaals geen effect. Zender nagemeten, deze zendt wel uit.

In volgend topic werd de oplossing geboden (er werd verzocht echter een nieuw topic aan te maken):
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Samengevat moet de auto in parkeermodus gezet. Een tijdje de spanning eraf en daarna de sleutels opnieuw inleren en synchroniseren.

Nu vraag ik me af of het opnieuw inleren per se moet of dat ik zelf kan proberen de auto in showroommodus te zetten door het verwijderen/verplaatsen van de SH shunt in het zekeringkastje. Als de gegevens van de sleutels behouden blijven zou synchroniseren alleen ook afdoende moeten zijn.

Of moet ik per se naar de dealer om de sleutels opnieuw in te leren? Bij de dealer loopt alles nogal moeizaam gezien de tegenwoordige bureaucratie aldaar. Was al een keer 60 EUR kwijt voor wat proberen zonder resultaat.

Mijn vraag is eigenlijk of dat wanneer ik de SH shunt loshaal (om auto in showroom modus te zetten) de code van sleutels verloren gaat en ik kans loop dat de auto niet meer wil starten. Dat zou dan namelijk niet handig zijn om dit thuis uit te proberen.

jheinen

Geplaatst door jheinen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bve87 (0), 12 jaar geleden

LOL, heb zojuist soortgelijk probleem gepost, ben ook erg benieuwd naar het antwoord op je vraag jheinen, ben wel een beetje klaar met de Peugeot dealers namelijk.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

De link in je verhaal geeft toch een heleboel info lijkt me.
Nee, je kunt niet d.m.v shunt loshalen de showroom modus krijgen. Deze instelling kan alleen in de BSI gemaakt worden m.b.v. de dealerdiagnose-apparatuur. Overigens is dit niet de juiste stand! Deze instelling hoort in klantmodus te zijn ingesteld!
Verder kun je ook nog even kijken/lezen of je hier iets mee kunt.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.