Peugeot 306: Sissent aanlopend geluid bij airco

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik hoor sinds een tijdje een sissend en aanlopend geluid wanneer ik de airco aanzet. Ik kan het geluid niet helemaal thuis brengen, maar het lijkt uit het dashbord te lopen. De airco pomp loopt netjes, en de airco koelt nog, al komt er niet echt meer veel koude lucht uit de roosters.

Ik ben een leek op autogebied, maar ik vroeg me af of er apparte fans voor de airco in zitten om koele lucht naar binnen te blazen. Mogelijk lopen deze niet lekker. Mochten deze bestaan, waar kan ik ze dan vinden. Of weet iemand wat het probleem zou kunnen zijn.

kameelrijder

Geplaatst door kameelrijder (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Het wordt tijd om je airco opnieuw te laten vullen met koudemiddel en op eventuele lekkage te laten controleren.

kameelrijder (0), 17 jaar geleden

Dit is denk ik niet het probleem. Heb vorig jaar een lek laten dichten en airco weer laten vullen. Wanneer hij lek is, dan houd op een gegevenmoment de pomp er mee op.

Ik heb echt het idee dat het iest met een fan te maken heeft.

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Zou toch heel goed kunnen zijn dat het systeem opnieuw gevuld moet worden. Als er weinig koelmiddel in zit gaat het systeem sissen. Zodra er echt te weinig in zit werkt de pomp pas niet meer. En verder zitten er geen speciale fan's in. Of je nu koude lucht (airco) of warme lucht (kachel) naar binnen laat stromen, dat wordt beide door dezelfde kachelventilator het interieur ingeblazen. Misschien dat aan de voorzijde van de auto bij de radiateur er een aparte fan zit voor o.a. de airco, maar die zul je binnen niet horen.

harry4203 (500) PRO, 17 jaar geleden

ben er ook nagenoeg zeker van dat je weer lekkage hebt, en dat ie gewoon bijna leeg is.

kameelrijder (0), 17 jaar geleden

Hmm, niet zo mooi. Ik moet wel zeggen, dat hij al een beetje sisde naardat hij vorig jaar zomer gerepareerd is. We zullen kijken of hij er nu binnekort mee ophoud te koelen. Iedereen dank voor de reactie.

LuckyMe (0), 17 jaar geleden

Het sissende geluid komt me ook bekend voor. Eerst werkte de airco nog wel, maar later niet meer. Ik heb er nu een soort contrastvloeistof in laten doen, zodat evt. lekkages in de toekomst sneller zijn op de sporen. Ik geloof met een UV-lamp of iets dergelijks.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

ook bij mijn lekkende airco (condensor) begon het met een soort sissend geluid en daarna stopte ie er helemaal mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum