Peugeot Expert 2008: Slaat niet aan bij warm weer

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RHR, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Sinds een aantal maanden heb ik het probleem dat mijn Peugeot Expert niet meer wil starten na een rit. Hij start koud zonder problemen, maar zodra ik een stuk gereden heb en hem weer wil starten dan slaat hij niet meer aan. Dit duurt vaak een half uur (op hete dagen wat langer) voordat ik hem opnieuw kan starten. De Peugeot garage heeft hem helemaal gecontroleerd en de krukas sensor en (volgens mij) de contact sensor vervangen, maar het probleem blijft. Ik heb gevraagd of ze ook de Stopklep gecheckt hadden, maar daar zat geen probleem. De brandstof wordt ook gewoon opgepompt… Zij hebben het opgegeven. Wie heeft nog een idee?

Baspetter

Geplaatst door Baspetter , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Wordt de brandstof ook ingespoten ?

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Opgegeven? stopklep heeft ie niet. warm maar eens wat meetwaarden controleren als ie niet aanslaat, oa brandstofdruk. kan zomaar een injector(verstuiver) defect zijn.

    Soms tijdens het rijden begint de motor ook wit te roken. Ik zag aan de voorkant van mijn uitlaat systeem witte rook uit de pijp komen, maar niet achteraan bij mijn auto. Zou dit met elkaar te maken kunnen hebben? De garage zei dat die rook kon komen omdat mijn aircosysteem lekt… ik ben zelf geen automonteur en ik ga er vanuit dat een Peugeot garage wel verstand heeft van Peugeots, toch? - Baspetter, 3 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.