Peugeot 309: slaat soms af

Bouwjaar: 1989

Ik heb een 309 die af en toe afslaat onder het rijden, als je dan stopt start hij direct weer en is er geen probleem meer. Helaas doet hij het de laatste tijd veel vaker. Ik vermoed dat het brandstof filter vies is. Kan dit kloppen? is zo'n filter zelf schoon te maken?

reinier9373

Geplaatst door reinier9373 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

reinier9373 (0), 19 jaar geleden

Na grondig onderzoek op deze site ben ik hoop ik er uit. Ik vermoed dat het de relais zijn van de brandstof pomp of het systeem relais. Kan dit kloppen? wie kent dit probleem?

ferrow (0), 19 jaar geleden

je filter zit verstopt een vuiltje ervoor .komt vaker voor bij oude auto met deze leeftijd.succes

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit hang er een beetje van af stopt hij met een hevige snok, of gebeurt het geleidelijker als het het eerste is wijst dit er op dat de ontsteking wegblijft en dat je het in de bobine of de versterkermodule van de ontsteking moet zoeken, anders zit het in de benzinetoevoer en is het dus de pomp het filter of het relais wat de pomp aanstuurd.

reinier9373 (0), 19 jaar geleden

Hij slaat inderdaad geleidelijk af. heb gisteren de systeem en brand stof relais verwisseld en toen deed hij het even goed. zit namelijk een vertraging/stotter in als je gas geeft. na de wissel niet meer. Vanmogen ging het helaas weer mis. Ik ga morgen een nieuw relais kopen en kijken of dit helpt. Thanks oldtimer jansen en anderen.

reinier9373 (0), 19 jaar geleden

De nieuwe relais hebben helaas weinig nut gehad. sloeg vanochtend weer om de 100 m af. Vanavond heb ik alle contacten schoon gemaakt en nu lijkt hij weer goed. Het lijkt wel geen ochtend mens. Er zit dus echt geen patroon in. Iemand nog opties?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.