Peugeot 206: slecht lopende 206 cc 2.0 16v

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Goedemiddag Allen,

Ik heb een 206 CC 2.0 16V uit 2002 staan waarvan de motor niet goed loopt.
Loopt onregelmatig stationair en lijkt op 3 poten te lopen. Heel af en toe als deze koud is of er wordt veel toeren gedraaid lijkt de motor op 4 cilinders te lopen. Bij warme motor(komt wel goed op temp.) lost het probleem zich niet op.

We hebben de bougies eruit gehad en deze waren 1 x koffie bruin en de rest een klein zwart koolstof laagje. In eerste instantie heben we gekeken hoe goed de vonk was en deze was slecht(nauweijks zichtbaar) op de 3 zwarte bougies. De koffie bruine vonkte prima. Hierop hebben we de bougies en de bobine rail vervangen. Hierna bleef het probleem. De auto is uitgelezen en deze gaf aan dat er een misfire plaatst vind in de voorste kabelboom. Achter de bobine rail zit een ronde cilinder waaruit een 5 dunne kabels lopen richting de rail. Welk onderdeel van de ontsteking is dit?

De meldcode naar uitlezen was dat er een missfire plaatsvind in de voorste kabel boom.

Bij voorbaad dannk voor de reacties.

arjan&monique

Geplaatst door arjan&monique (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedoel je een verticaal staande cilinder, voor de motor staand, rechts beetje achteraan op de cilinderkop? Zo ja, dan bedoel je de EGR (uitlaatgas recirculatie) klep, en deze heeft niet specifiek iets met de ontsteking te maken.

De misfire storing kan ook ontstaan door niet goed werkende injectors, maar ook door compressie problemen die veroorzaakt kunnen worden door bijv. klevende kleppen, kapotte hydraulische klepstoters.
Begin eens met compressie meten. Nog beter ......een cilinder lektest, maar daarvoor heb je al weer iets meer nodig.

arjan&monique (0), 13 jaar geleden

Hoi hans,

Dank voor je reactie. De auto is inmiddels bij peugeot geweest en na 5 uur zoeken kwamen ze een gescheurde connector tegen welke de injectors aan stuurt. Dit zorgte ervoor dat er enkele kabels slecht contact maakte en zodoende werden cilinder 2 en 4 slecht aangestuurd. 350,- en een nieuwe connector verder en de peugeot loopt weer als een zonnetje

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Een zoekgevalletje dus, maar gelukkig opgelost! Bedankt voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.