Peugeot 406: Slecht pakkende koppeling

Bouwjaar: 2001

Mijn 406 1.8 break waarover ik eerder problemen met een schurend geluid heb gemeld vertoont ook nog een probleempje met de koppeling. Deze pakt in de eerste versnelling nogal hoog en met een trilling op. Je kunt er niet echt lekker mee wegrijden. In hogere versnellingen doet het probleem zich niet voor. Bij terugschakelen naar van 3 naar twee is ook een duidelijke trilling waarneembaar. Bij terug van bijvoorbeeld 4 naar 3 gaat alles wel goed. Ik heb de auto recent bij een Peugeot dealer gekocht en dit tijdens de proefrit gemeld. Toch vreemd dat het dan niet opgelost is. Auto gaat vrijdag terug maar iemnad alvast een idee wat er mis is?

pha

Geplaatst door pha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

w.vries28 (0), 18 jaar geleden

Pleun ik denk dat je koppelingsplaten bijna versleten zijn en je drukgroep krom is.
Als je er niet uitkomt met de garage is natuurlijk altijd De ANWB keuring in schakelen.
Veel succes gr Willem.

w.vries28 (0), 18 jaar geleden

Natuurlijk ook gelijk het druklager vernieuwen.
Was ik ff vergeten Willem.

106ralley (0) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt mij een natte koppeling, of een versleten koppeling. Laat de dealer er maar naar kijken, die komt er vast snel genoeg achter!
succes

Jan

pha (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Zo te horen aan jullie reacties is toch de koppeling versleten. Echter als ik de grbuikelijke testjes doe (optrekken vanuit hoge versnelling bij lage snelheid) lijkt er niets mis. Maar goed, zoals gezegd gaat de auto morgen naar de dealer. Laat hem het maar uitzoeken er zit per slot van rekening nog garantie op de auto.

pha (0), 18 jaar geleden

De auto is bij de dealer geweest en men zegt een software update gedaan te hebben. Hoewel ik me niet kon voorstellen dat dit het probleem zou oplossen is er een duidelijke verbetering waarneembaar. Echter het probleem is nog niet 100% opgelost. Men belt mij nog voor een afspraak voor montage van een nieuwe antenne. Ik zal ze dan meteen het probleem maar weer voorleggen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.