Peugeot 406: vervangen bobine

Bouwjaar: 2001

Omdat mijn auto stottert en regelmatig de snelheidsmeter uitvalt wordt via dit forum geadviseerd de bobine te vervangen. Omdat dit toch weer een experiment van een kleine 200 euro is vraag ik mij af of het niet mogelijk is de bobine eerst te testen. Want als de bobine zoveel invloed heeft op bovenstaande klachten zou je toch ook een defect moeten kunnen vast stellen..

406rijder

Geplaatst door 406rijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk, dit andwoord wat betreft het vervangen van de bobine is uit ervaring,Ik heb het meegemaakt maar dat wil niet zeggen dat dat bij een ander ook zo is dat je waarschijnlijk bij metingen geen onderscheid ziet is dat een meting een momentopname is en de snelheidsmeter valt toch ook niet altijd uit.Je zou natuurlijk met een scoope kunnen rijden en kijken of het primaire beeld anders is tijdens het uitvallen van de snelheidsmeter.

406rijder (0), 18 jaar geleden

Nou ik heb de bobine vervangen voor een nieuwe. Het effect op de snelheidsmeter kan ik pas na langere tijd vaststellen. Wat ik al wel weet is dat het stotteren niet is verbeterd. De auto sotttert nog steeds bij optrekken en constante snelheid. De ene dag is het erger als de andere. Ik heb inmiddels vervangen/uitgesloten: bougies, bobine, egr-klep en lambdasonde. Eerlijk gezegd heb ik geen opties meer. Iemand nog een laatste tip voordat ik de auto ga proberen in te ruilen? Wat zijn overigens punten waar ik op moet letten bij de aanschaf van een 406 hdi?

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heeft het aanpassen van de egr klep geen zin gehad, die tip met dat euro muntje ? Zou de injectoren simulator van het gassysteem het kunnen zijn, slecht contact of zo ?

406rijder (0), 18 jaar geleden

Pieter, Ik heb de auto inmiddels verkocht, maar ben wel nieuwsgierig wat je bedoelt met injector simulator? De tip met het euromuntje en de EGR-klep was niet overtuigend. Je zou kunnen zeggen dat er lichte verbetering is.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

De ag installatie onderbreekt de benzine injectoren. Bij het rijden op gas komt er een simulatiebelasting aan te hangen. De gascomputer tapt dit weer af. Als deze verbindingen niet ok zijn loopt de auto op gas en bezine niet goed. Gelukkig dat mijn 406 2001 goed loopt, ik hoop dat het zo blijft. Succes met je nieuwe auto, is het een HDI geworden ?

406rijder (0), 18 jaar geleden

Pieter, bedankt voor je uitleg. Het ligt normaal niet in mijn aard om te verliezen van een auto maar deze was te lastig. Het is inderdaad een 406 HDI geworden, nou maar hopen dat dit wel een succes is. Heeft iemand nog belangstelling bij een z.g.a.n. bobine? zo ja stuur even mailtje, gaat voor weining weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.