Peugeot 406 1.8 SR: Schurend/resonerend geluid

Bouwjaar: 2001

Mijn 406 (zojuist aangeschaft) maakt tijdens het rijden, en dan met name optrekken een licht resonerend cq licht schurend geluid vanuit de motorruimte of voorkant. Dit geluid is het beste hoorbaar tussen de 2 en 2.500 toeren. Ik heb al gecheckt of er iets los zit maar dat is niet het geval (ook uitlaat niet).
Wie weet raad?

pha

Geplaatst door pha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Als je hem bij een garage gekocht hebt, zou ik er gewoon even mee terug gaan. Dit kan namelijk vanalles zijn. Zelfs als je hem bij een particulier gekocht hebt kun je terug, de reparatiekosten zijn dan voor hem. Alleen valt de meewerking dan vaak wel tegen....

406rijder (0), 18 jaar geleden

Dat zou wel eens je uitlaatspruitstuk kunnen zijn. Deze scheuren nogal vaak inwendig en resoneren dan. Als het je spruitstuk is kun 3 dingen doen: een nieuwe monteren, sloop exemplaar, of zoals Oldtimer mij tipte het geheel aanelkaar lassen. De laatste twee werkten bij niet naar mijn zin.

pha (0), 18 jaar geleden

Ik heb hem gekocht van een dealer met garantie. Lijkt me handiger er mee terug te gaan. Wel vreemd. Ik heb dit geluid voor de koop al gemeld. Men zou het oplossen maar dit is niet gebeurd. Ik kan me echter niet voorstellen dat zij dit geluid niet kunnen horen. Beetje slordig van een Peugeot dealer!

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik vermoed dat het resonantie is van de distributieriem of van de kap die hem afdekt. Terug naar de dealer zou ik zeggen ja. Een los spruitstuk geeft een rammel/rinkel geluid.

pha (0), 18 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Ik vraag me alleen af of dit een duurzame oplossing is. Men gaf aan het spruitstuk te hebben gelast. Dat is het enige dat de receptioniste er over kon zeggen.

406rijder (0), 18 jaar geleden

Het hangt er een beetje vanaf hoeveel restspanning er is gebleven na het lassen. Bij veel restspanning kan het geheel weer losscheuren, dit gebeurt dan vrij snel. Als je dus een paar maanden garantie hebt zal ik me maar niet al te druk maken, blijft het heel binnen die paar maanden dan zal het waarschijnlijk ook goed blijven.

pha (0), 18 jaar geleden

Ik heb een jaar garantie dus dat moet goedkomen. Bedankt voor jullie hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.