Peugeot 406: Richting aanwijzer slaat door na een bocht naar rechts

Bouwjaar: 2001

Geachte peugeot kenners.
Peugeot 406 1.8 16V ST van 8/2001 ik heb hem nu 4 weken.
Als ik bij mijn peugeot de richting aanwijzer naar rechts heb geplaatst en de bocht heb gemaakt en daarna het stuur terug draai slaat de richtingaanwijzer in +/- 30% van alle gevallen door naar links meestal gebeurt dit als ik wat sneller de het stuur terug draai.
Er zitten nieuwe type schakelaars op deze auto.

Ik heb gekeken onder de afschermkap van de stuurkolom maar ik zie niet hoe ik deze schakelaar van de stuurkolom kan verwijderen,
vraag:
Kan ik de schakelarm zelf verwijderen en dit zelf verhelpen?zitten deze erop geklickt? geschroeft? is deze mogelijk vervuild? zit hier een afstelling op?

Wie heeft er een passend antwoord?
bij voorbaat dank
Marcel.

Marcel6985

Geplaatst door Marcel6985 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik hoop voor U dat u een goede garantie op deze auto heeft,dit probleem zit meestal namelijk in de schakelaar genaamd com 2000. Volgens mij zit daar geen garantie meer op behalve als U deze auto gebruikt bij een goeie(occasion)dealer gekocht heeft.

Dirk2301 (0), 18 jaar geleden

Bij mijn Peugeot Partner is deze ook defekt.
Word onder garantie vervangen. Probleem zou bij Peugeot gekend zijn.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Die van jou is wat jonger Dirk

Marcel6985 (0), 18 jaar geleden

Kan ik de schakelarm zelf verwijderen als ik hem toch moet vervangen wil ik het zelf toch proberen!
Om de evt zelf te verhelpen? zitten deze erop geklickt? geschroeft? Wie kan mij zeggen hoe deze schakelarm eraf gaat?

Bedankt alvast Marcel

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

De richting aanwijzer van een 406 van 2001 is een complete unit genaamd COM 2000 bestaat uit alle delen die onder het stuur zitten en is digitaal verbonden met de rest van de auto. beide stuurkappen verwijderen het stuur eraf, de stekkers los de klemband aan de onderzijde los en de klips oplichten en je kunt de schakelaar vervangen.

Marcel6985 (0), 18 jaar geleden

Oldtimer Jansen

Wederom bedankt voor je reactie

kansberg (0), 18 jaar geleden

Misschien een wat late reactie maar de richtingaanwijzer in de Berlingo (2003) van mijn vrouw doet precies hetzelfde, een typisch Peugeot/Citroën probleem temeer omdat een vriend van ons ook dezelfde problemen ondervindt in de 206-en die hij als rij-instructeur dagelijks bestuurd. Mijn 406 uit 2000(oude r.a.w. unit) heeft met dit probleem niet te kampen!

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Meneer Logtenberg is slecht ingelicht want dit probleem komt eigenlijk voor bij alle autos die gebruik maken van het Van en Can bus systeem. Dus ook Opel en Ford enz.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.