Peugeot 406: onregelmatig remmen

Bouwjaar: 2000

Dit is de tekst van mijn vorige bericht: Ik heb een 406hdi van 2000 gebruikt gekocht bij Peugeot dealer met 80000km. Vanaf het begin last van onregelmatig remmen bij lage snelheid, minder dan 30km/u, bij zacht remmen. En van dreunen door heel de auto bij fors remmen bij 120km/u. Het doet zich echter niet constant voor maar op verschillende momenten. Er is geen vast patroon in te herkennen. Bij de dealer op de remmentestbank bleek links achter onregelmatig te remmen. Men heeft toen de remschijven achter aan de auto geslepen. Na het opnieuw ingesleten zijn van de remblokken was het euvel echter weer terug. Dealer weet niet goed wat het kan zijn. Heeft iemand hier al eerder ervaring mee en eventueel een oplossing?
Tot nu toe is het probleem nog steeds niet opgelost.
Zou het veroorzaakt kunnen worden door een luchtbel in het systeem?

Unen

Geplaatst door Unen (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee, lijkt mij toch te liggen aan kromme schijven, voor of achter.

Unen (0), 18 jaar geleden

Hallo oldtimer J.

Ben naar een andere Peugeot-dealer gegaan. Die dachten meteen aan dikteverschillen in de schijf. Hebben de zaak bekeken en het blijkt inderdaad zo te zijn. Gaan nieuwe schijven met blokken monteren.

Theo

Unen (0), 18 jaar geleden

Nieuwe schijven en blokken achter zijn gemonteerd. Auto remt weer perfect.
Theo

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Gelukkig. Trillen van de auto tijdens het remmen wordt meestal veroorzaakt door de voorremmen,gelukkig had U nu een dealer die wat verder dacht. ZE ZIJN ER NOG WEL"De echte dealers".

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.