Peugeot 206: slecht werkende airco bij nieuwe wagen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 Hdif

Betreft een 206sw 1.6Hdif, bouwjaar maart 2006. Met het warme weer zouden we voor de eerst keer de airco echt gaan gebruiken. Maar wat valt op, ten eerste dat het bijna 10 min duurt vooraleer er een beetje frisse, geen echt koude lucht uit de ventilatiekanalen komt. Dat na een halfuur met de airco te rijden de lucht niet echt koel is (bij sommige wagens is het alsof je je hand in de ijskast steekt), de temperatuur in de wagen zakt nauwelijks. En ten derde, na het uitschakelen van de airco geeft deze na een 3 tal minuten een onfrisse, stinkende geur af.
Na gebeld te hebben met de dealer beweerde hij dat het normaal is dat deze een 10-tal minuten nodig geeft en dat het kan zijn omdat de wagen nog nieuw is. Dit kan toch niet normaal zijn? Hoelang mag het max. duren vooraleer je frisse lucht voelt en hoe koel moet deze dan zijn. Maandag heb ik afspraak met de dealer en ik zou met niet graag laten afschepen.

chivas

Geplaatst door chivas (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

H. Landhuis (0), 17 jaar geleden

Als de airco aanstaat moet je eigenlijk vrijwel direct verschil voelen tussen de door de airco gekoelde lucht en de omgevingstemperatuur. Dan praat je toch echt over binnen dertig seconden. Werkelijk koud wordt de gekoelde lucht , afhankelijk van de omgevingstemperatuur, pas na een paar minuten, omdat de hele ventilatie-installatie inclusief kanalen waardoor de lucht wordt geblazen natuurlijk heet is als de auto in de zon heeft gestaan.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Normaal zet je de airco een paar minuten voor het stoppen af, daardoor kan het systeem drogen en zul je geen schimmel krijgen wat de sank veroorzaakt.

Als deze auto nieuw is, terug naar de garage, wat ik lees is niet normaal.

Groet,
Cor

chivas (0), 17 jaar geleden

Wat kan er dan aan mankeren. Er komt inderdaad condens van onder uit de airco, daardoor beweerde de dealer aan de telefoon dat de airco inderdaad werkt.

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Misschien staat er ergens een klep niet goed waardoor die niet goed werkt.
Hij moet idd binnen 30 sec wel koude af gaan geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.