Peugeot 205 XLD: slechte 1e start na afspuiten motor

Bouwjaar: 1990

Heren Technici,

Aangezien mijn kleppendeksel pakking wat lekte besloot ik de motor wat af te spuiten. Dit doe ik wel vaker maar normaalgesproken maar 1 minuut.Laatst heb ik de motor ongeveer 4 minuten afgespoten.... had ik beter niet kunnen doen achteraf.
De eerste start gaat nu veel moeilijker; Startmotor moet nu 3 of 4 keer omgaan voordat hij aanslaat! (lastig voor de buurt).

Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen???

ps. Accu is 1 jaar geleden vervangen en ook de gloeispiralen zitten er 1 jaar in. Dynamo is half jaar geleden vervangen(2e hands)

Alvast bedankt voor jullie reacties!!!

damian

Geplaatst door damian (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

IS DE GLOEIRELAIS OOK NAT GEWEEST?
WAARSCHIJNLIJK GLOEIT HIJ NIET.
MVG

damian (0), 19 jaar geleden

Sorry maar ben een beetje een leek op auto gebied; kun je me vertellen waar het gloeirelais zit; en moet alleen dit vervangen worden of ook de 4 gloeispiralen?

Alvast bedankt voor je reactie!

Groet, Damian

coupe1846 (0), 19 jaar geleden

als de auto aanslaat, komen er dan flinke rookpluimen uit de uitlaat?zoja, kan t probleem gloeirelais zijn,anders misschien lucht in je dieselleiding??

succes

damian (0), 19 jaar geleden

er komen geen rookpluimen uit de uitlaat bij de eerste start! Hoe zou je lucht uit de dieselleiding kunne krijgen mocht dit het geval zijn?

coupe1846 (0), 19 jaar geleden

tijdens het starten even een voor een de verstuiverleidingen los draaien(aan de verstuiverzijde) net zo lang totdat er brandstof uit de leiding spuit.(pas op,dit kan hoog spuiten,dus niet te ver open draaien!)

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum