Peugeot 205: Zelfs als ik de choke volledig uittrek doet hij niets

Bouwjaar: 1988

Beste heren techneuten,

Sinds vandaag doet mijn choke het niet. Hoe ver ik hem ook uittrek hij doet niet, alleen door wat gas te geven en te starten en vervolgens dit bij elk stoplicht te doen het eerste half uur werkt. Het lijkt of hij de motor niet aantrekt, een kabel los of zo?

Weet iemand die mysterie te ontrafelen?

jan mal

Geplaatst door jan mal (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Aplomb (0), 19 jaar geleden

Idd gewoon kabeltje insmeren en hij loopt weer gesmeerd Jan!

Mickey7837 (0), 19 jaar geleden

Motorkap open, vriend in de auto, aan de choke laten trekken en kijken of er iets beweegt (in de buurt van de carburateur). Waarschijnlijk los gegaan (slijtage) of gebroken.
Succes.

jan mal (0), 19 jaar geleden

Bedankt Mickey.

Precies gedaan wat je zei. De kabel werd aangetrokken en de hele toestand bij de motor daaraan vast ook, maar hij doet het nog steeds niet.

Mickey7837 (0), 19 jaar geleden

Als ik het me goed herinner is de choke bij die 205 alleen een regelaar voor de carburateur. Wellicht dan even het luchtfilter eraf. Je kan dan zo in de carburateur kijken. Beweegt het klepje als je eraan trekt? Of even langs de dealer (of kwikfit) die hebben het waarschijnlijk zo gefixt.
Greetz.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum