Peugeot 206: Slechte wegligging.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0HDi

Ik heb een probleem, waar ik al 2 maanden zoet mee ben.

Mijn 206 SW reed zwabberig. Toen heb ik de draagarmen laten vervangen. Maar het probleem is er nog steeds. Ik ben inmiddels bij 6 garages geweest en niemand kan het ontdekken.

Reeds vervangen:
draagarmen
rechter stuurkogel
schokdempers
banden

Reeds 3 keer uitgelijnd (elke garage stelde dat voor).

Wie herkent dit probleem:
de auto wil niet rechtuit rijden. Ik moet constant corrigeren. Hij trekt in sporen. Als ik langzaam rijd en moet remmen, dan trekt het stuur (naar links of rechts afhankelijk van de sporen). Erg gevoelig voor zijwind en oneffenheden. Zoekt overdreven de laagste kant van de weg op. Ook heb ik het gevoel dat de auto stuitert. De auto rijdt elastiekerig.

HELP!

Daanbern

Geplaatst door Daanbern (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Alles qua bandenmaat en velgen nog origneel? Welk merk band?

Daanbern (0), 13 jaar geleden

Banden heb ik nooit problemen mee gehad voor ik de draagarmen liet vervangen. Verschillende garages hebben bevestigd dat dit niet het probleem zal zijn. Wat kan er gebeurd zijn na/tijdens het vervangen van de draagarmen, dat dit probleem veroorzaakt?

Banden 195,55R15 (Tyfoon).

Ik had dit probleem eerst niet en na het vervangen van de draagarmen wel.
Thanx voor een eerste reactie.

205freak (0), 13 jaar geleden

Daan,

Eerst zeg je dat je auto zwabbert en dat je toen je draagarmen hebt vervangen. Later zeg je dat je geen probleem had voor vervanging.
Kan het probleem in je stuurhuis zitten. Extreem veel speling door slijtage? Als je stuurt hef je namelijk eerst de speling op en pas dan ga je de auto daadwerkelijk sturen.

Daanbern (0), 13 jaar geleden

205freak,

Ik had zwabber problemen. De garage constateerde versleten draagarmen. Na vervanging verwachtte ik een perfecte wegligging. Maar hij zwabbert nog steeds. Alleen minder. Er is een garage die wil best het stuurhuis vervangen, maar weet niet zeker of het dat is. Een andere garage zegt dat het zeker weten niet het stuurhuis is. Ik vind de kosten toch een beetje hoog om op de gok het stuurhuis te gaan vervangen.
Ik heb sterk het idee dat er iets niet is goed gegaan bij het vervangen van de draagarmen. Maar wat kan daar niet goed zijn gegaan? De verschillende garages kunnen niet iets vinden.
Ik hoor graag opties, hoe onwaarschijnlijk dan ook.

Daanbern (0), 13 jaar geleden

Mijn garage heeft het over kleppen in het stuurhuis, die open blijven als het stuur in de nulstand staat. Lijkt dit logisch? Ik wil graag eerst zeker weten dat het het stuurhuis is, anders vervang ik niet. Weet iemand een betrouwbaar adres in de buurt van Apeldoorn, die dit kan checken.?

voetbalgek (0) PRO, 13 jaar geleden

er zijn 2 soorten draagarmen voor een 206 een met kogels er in en een met rubbers er in. die met kogels er in zijn een stuk stugger en deze zijn volgens mij ook nodig voor een 2.0 hdi. heb al meerder keren meegemaakt dat de verkeerde gemonteerd zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum