Peugeot 306: Sleutel programmeren 306

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDi Dw10

We hebben een nieuwe sleutel ( zonder baard) besteld voor een klant. De beide druktoetsen voor de cv. werkten niet meer.
Is de sleutel zelf te programmeren ( kaart is bij de auto aanwezig ) of alleen met apparatuur ?

Averdonk

Geplaatst door Averdonk (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

De afstandbediening is zonder apparatuur in te leren, in de handleiding van de auto staat hoe. De transponder in de sleutel is alleen met computer in te leren, of je moet de transponder van de oude sleutel overzetten in de nieuwe.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb bij de 306 meegemaakt dat het alleen maar gaat als de hele procedure van het sleutel inleren wordt gevolgd.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Dit is een radiografische zender. Bij mij lukt de zender inleren meestal alleen met de complete procedure sleutels inleren. In het instruktie boekje staat inderdaat de procedure hoe je de zender moet inleren.
Ik zou zeggen probeer dat eerst( met goed geladen accu). En als het niet lukt de complete procedure volgen zoals oldtimer al zij.
Met transponders overbouwen heb ik geen goede ervaringen.

Averdonk (0) PRO, 16 jaar geleden

We gaan het proberen. Resultaat melden we.

Bedankt voor de reacties.

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

volgens mij kan een nieuwe sleutel (zowel handzender als transponder) niet ingeleerd worden zonder gebruik van (originele) testapparatuur. Als een sleutel eenmaal ingeleerd is, en hij werkt niet meer (bv lege batterij of heel vaak ingedrukt buiten bereik van de auto) dan kan die opnieuw gesybchroniseerd worden zonder test kast.

Het synchroniseren staat in het instructie boekje beschreven. Maar kan dus volgens mij alleen een goed resultaat geven als de sleutel ooit ingeleerd is geweest en dus niet met een nieuwe sleutel. (of een gebruikte van de sloop oid).

Transponder zou ik niet overzetten. Wij hebben dat ook ooit eens gedaan en ca een half jaar later vreselijk lopen te zoeken voor een storing welke uiteindelijk veroorzaakt werd door het overzetten van de transponder.

Averdonk (0) PRO, 16 jaar geleden

Even naar de dealer geweest en maar "volgens de regels" geprogrammeerd. Werkje van 5 minuten en alles werkt weert naar behoren.

Bedankt voor de reacties.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.