Peugeot 306: Inhouden en verhoogd station draaien van motor .

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 i

Sinds kort weer last van dit terugkerend probleem , motor warm gedraaid en meestal na aantal minuutjes stationair dan houd hij in draaid zelf hoger toerental kan oplopen tot 2000 tpm en bij gas geven houd hij in en produceerd bij veel gas geven erg veel zwarte rook :(

Eerder dit jaar in de zomer ook gehad toen heeft de monteur alles bekeken en wat getikt met schroevendraaier op zwarte rechthoekige kastje (stappenmotor ?) en en hij liep weer als een zonnetje .

Probleem is als zich dit voordoet en motor uit gaat waarschijnlijk door te rijk mengsel zich heel slecht laat herstarten en men zeker 10 min moet wachten wil men hem in een poging aan de praat krijgen .

Ik hoor graag tips zodat ik dit zelf kan oplossen door mede hulp van jullie :) alvast bedankt net zelf zeer succesvol met 2 linker handen zelf men ruitenwissermotor vervangen want die stond te zwemmen in tussenschot in mijn 306 :( door bladeren ophoping)

Ik hoor graag wat ik zoal kan doen


Vriendelijke groet Audioslave

audioslave

Geplaatst door audioslave (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

in koude toestand op de computer de temperatuur motor controleren en warm laten draaien kijken wat er aan de hand is

Teune (0), 16 jaar geleden

Stappenmotor reinigen kan je probleem mogelijk oplossen. Even losdraaien van het inlaatblok en de plunjer losdraaien en reinigen met evt. WD40. Na montage wel de accuklem even los om de motor zich opnieuw te laten inregelen. De mijn is nu 6 maand zonder fratsen en 1:14 klein afstanden (1.4 break)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.