Peugeot 306: Snel en onrgelmatig tikkent geluid van de richtingaanwijzer.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: ux 1800 cc 8klep

Sinds kort heb ik regelmatig een snel tikkend geluid van de richtingaanwijzer wanneer ik aan het rijden ben. De richtingaanwijzer doet het verder goed maar juist wanneer ik geen richting aangeef gaat het heel vaak tikken. Het draaien aan het stuur heeft hier invloed op. Soms hoor een schurend geluid uit het stuurhuis juist wanneer ik het stuur stil hou.

Ik dacht zelf aan dat de unit van de richtingaanwijzer niet goed is en wil eentje van de sloop halen maar ik heb geen idee waar ik op moet letten en hoe zit het met de mechanisme wat verbonden is met de stuurstand wat zorgt voor dat bij terugsturen dat de richtingaanwijzer uit gaat?

Alvast bedankt

geertkroon

Geplaatst door geertkroon (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Typisch gevalletje schakelaar RAW defect.
Het enigste verschil zou kunnen zijn dat je een schakelaar tegenkomt met of zonder mistlampen aan de voorzijde, dus even kijken wat jouw schakelaar/auto heeft.
De schakelaar is vrij simpel te vervangen: stuurkappen eraf en dan zie je dat de schakelaar met 2 kleine torx-schroefjes vastzit aan de houder. Deze 2 schroefjes eruit, stekkers eerst los maken van de schakelaar en dan de schakelaar uit de houder schuiven.......gaat net.

geertkroon (0), 15 jaar geleden

Bedankt ga ik proberen. Ik laat het weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum