Peugeot 206: snelheidsmeter en toerenteller stuk

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v automaat

Hallo,
Ik heb mij net aangemeld voor dit forum omdat ik een probleem heb met mijn auto.
Ik zag dat het een bekend probleem is want er zijn al vele topics over.
Dit vormt dan een volgend probleem, want ik zie door de bomen het bos niet meer.
Ik heb dus een peugeot 206 waarvan de snelheidsmeter en toerenteller het niet meer doen.
Ik heb gezien dat de kilometer teller nog wel oploopt dus als ik de gelezen topics goed begrijp is dan de snelheidssensor en bekabeling nog functioneel.
Dan zou ik zeggen dat dus de meters kapot zijn. Dus ik mijn dealer gebeld maar die rekenen 500 euro voor een compleet nieuw instrumentenpaneel.
Beetje zonde vind ik als we binnen kort een nieuwe auto van plan zijn te gaan kopen. Op marktplaats zie ik meerdere aanbieder van 2e hands instrumentenpanelen.
nu is mijn vraag: Kan ik die gewoon in zijn geheel vervangen?

alvast bedankt voor de hulp.

wallage

Geplaatst door wallage (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Probleem is een beetje, dat je bij 2de hands moet letten op de kilometer-stand. Zodra je bijv. een 2de hands instr. paneel met veel meer kilometers aansluit, is dit definitief oftewel, dan neemt de zogenaamde BSI deze veel hogere kilometer-stand over. Je zou dus op zoek moeten naar een instr.paneel met zo'n beetje gelijke of lagere kilometerstand, tenzij je een veel hogere kilometerstand geen probleem vind. Sluit je een instr. paneel met lagere km.stand aan, dan is de kilometerstand in de BSI toonaangevend en zal het instr.paneel deze km.stand overnemen.
Wat een alternatief is, is het huidige defecte instr. paneel ter reparatie aanbieden bij een bedrijf zoals AC-tronics.

wallage (0), 11 jaar geleden

[quote=hans4074]Probleem is een beetje, dat je bij 2de hands moet letten op de kilometer-stand. Zodra je bijv. een 2de hands instr. paneel met veel meer kilometers aansluit, is dit definitief oftewel, dan neemt de zogenaamde BSI deze veel hogere kilometer-stand over. Je zou dus op zoek moeten naar een instr.paneel met zo'n beetje gelijke of lagere kilometerstand, tenzij je een veel hogere kilometerstand geen probleem vind. Sluit je een instr. paneel met lagere km.stand aan, dan is de kilometerstand in de BSI toonaangevend en zal het instr.paneel deze km.stand overnemen.
Wat een alternatief is, is het huidige defecte instr. paneel ter reparatie aanbieden bij een bedrijf zoals AC-tronics.[/quote]
bedankt voor de snelle reactie.
Ik ben inmiddels zo ongeduldig geweest en heb het paneel open gemaakt en de motortjes eruit "gesloopt".
Deze zijn naar mijn idee inderdaad kapot.
Ik zag dat ac-tronics deze los en nieuw verkoopt dus daar ga ik morgen even achteraan bellen.
als het gelukt is post ik dit uiteraard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum