Peugeot 106: Snelheidsmeter, naald trilt na vervanging van kabel

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

3 weken geleden is mijn peugeot 106 1.1 naar de garage geweest om lampjes van het dashboard te laten maken. Dit was allemaal prima gedaan. Een week daarna kapte ineens de kilometerteller, algehele kilometerteller en snelheidsmeter ermee. Ik weer naar de garage. Bleek de kabel te zijn geknapt.
Deze hebben zij vervangen, toen ik in de auto stapte en wegreed zag ik dat de naald van mijn snelheidsmeter als een gek trilde! Hij schoot wel 20 km per uur heen en weer. Ik meteen weer terug gegaan. Volgens de garage viel het allemaal wel mee, hun ook er in gereden. Zijn ze er toch maar weer onder gedoken. Ze hebben de kabel aangedrukt en daar moest ik het maar mee doen. Maar hij trilt nog steeds! hoe zachter ik rijd hoe groter het km verschil.
Als ik ongeveer 60 rijd hoor je hem zelfs tikken zo hard trilt de naald dan. boven de 80 heb ik het idee dat hij ieder moment af kan breken.

Volgens de garage hebben ze niets verkeerds gedaan en anders is de snelheidsmeter kapot en moet ik die maar laten vervangen.

Nou vind ik het heel erg vreemd dat voordat de kabel werd vervangen mijn snelheidsmeter het keurig deed zonder getril en zonder getik.

Wie heeft er een idee wat hier aan de hand is, heeft de garage een fout gemaakt of kan het net toevallig zijn dat nu ineens de snelheidsmeter kapot is?

Alvast bedankt!

Gr, K

peugeot10693

Geplaatst door peugeot10693 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (575), 14 jaar geleden

het zou wel heel toevallig zijn dat de km-teller kapot gaat , misschien hebben ze de kabel laten zitten toen ze de lampjes vervangen hebben
en is hierdoor de aansluiting "kabel op teller" beschadigd, waardoor hij nu dus (ook bij de nieuwe kabel) niet meer goed bevestigd kan worden en dus
niet meer goed werkt. of de nieuwe kabel is niet goed gemonteerd .
ik zou me niet zomaar af laten schepen bij die garage , maar in goed overleg tot een oplossing komen .
gedeelde kosten of zo .

sucses Limbra

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaad! Als je bij 106 het instrumentenpaneel verwijderd en je laat hierbij de tellerkabel op het paneel zitten, dan knikt de kabel omdat je het paneel er uit moet kantelen. Hetzelfde geld voor het monteren en daar zal het fout gegaan zijn. Het is net even weten hoe je het moet doen. Dus grote kans dat er weer een nwe kabel in moet en dan op de juiste manier monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum