Peugeot 605: snelheidsmeter valt soms weg

Bouwjaar: 1995

Peugeot 605 2.0 turbo benzine, km stand 292000.
Mijn snelheidsmeter gaat soms spontaan naar ca 80 km/h. Dit kan gebeuren als ik sneller rijdt dan 80, maar ook als ik langzamer ga. Soms doet hij dit al vanaf het wegrijden. Naarmate ik harder (>160) rij, ziek ik dan de snelheid zelfs langzaam teruglopen.
De sensor is al vervangen, maar dit lostte het probleem niet op.
Ik ben er achter gekomen dat ik het probleem kan oplossen door een tik op het dashboard te geven. Daarom denk ik dat een losse stekker oid het probleem kan zijn.

Herkent iemand dit probleem of heb je een tip voor de oplossing ?
Mijn garage komt er in elke geval niet uit.

jdv123

Geplaatst door jdv123 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 605? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij zit de teller met pennen door een houder heen. Kan slecht contact maken. Maar sta je niet verkeerd bij Professionals?

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

De ervaring leert dat dat de omvormer die rechts onder bij het dashbord zit stuk kan zijn als er dit soort klachten zijn en de snelheidsmeter wispelturig is.

Mucho8009 (0) PRO, 18 jaar geleden

de klok zelef makt slecht contact het zal de solder punten los zietten van de klok je moet uit elkar halen en goed kontroleren de solder punten.ik heb zelf en antal opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 605 of stel zelf een nieuwe vraag.