Peugeot 406: snelheidspulsgever of snelheidssensor ; signaal boordcomp.distri

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 1.8 SR break16V

Goedemorgen,

Wie kan mij vertellen of de snelheidspulsgever hetzelfde is als de snelheidssensor van de versnellingsbak. Dit ivm het af en toe wegvallen van de snelheidsmeter, waarbij tegelijkertijd de km/dagteller stil staat?
Bedrijven als Brezan, Famoparts kennen deze term niet.

Wie kan mij vertellen of de boordcomputer een signaal geeft dat de distributiesnaar vervangen moet worden? Is het zo dat een garagebedrijf een sticker onder de motorkap plakt bij vervanging?

m.v.g.
Bert
Peugeotrijder

avbert

Geplaatst door avbert (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Snelheids-sensor zit in de bak, DB-riem wordt waarschijnlijk niet aangegeven, 99% van de garages plakken een stikker als de DB-riem is vervangen.

Richard9710 (0), 15 jaar geleden

De snelheidssensor zit idd op de versnellingsbak. en je zou het ook een pulsgever kunnen noemen. Als de snelheidsmeter af en toe uitvalt en de km/dagteller werken dan ook niet meer is de kans groot dat je een nieuwe pulsgever/sensor moet hebben. Kun je het beste gewoon bij Peugeot bestellen, dan weet je zeker dat je de juiste krijgt. Zijn volgens mijn ongeveer € 70.-

En de boordcomputer geeft geen signaal dat de distributie vervangen moet worden. Er is alleen een service interval die na elke beurt gereset dient te worden, maar dat is gewoon een teller die terug telt zodat je weet wanneer de auto weer een beurt nodig heeft. Als de distributie al eens is vervangen is de kans groot dat er ergens een sticker zit of dat op het distributiedeksel is geschreven wanneer en bij welk km stand deze is vervangen.

avbert (0), 15 jaar geleden

Oke, dat is duidelijk. Op de distributiedeksel (zijkant motorblok ?) staat niets geschreven. Dus ik ben van plan voor alle zekerheid de distributiesnaar te laten vervangen.
Bedankt voor het antwoord.

m.v..g
Bert

406 kilometer (0), 15 jaar geleden

Beste avbert, heb hetzelfde met mijn snelheidsmeter, zie 21 oktober.Heb inmiddels al wel de pulsgever vervangen, maar de oude was dus toch niet kapot.Nu blijkt er nog een elektronische kastje tussen te zitten, voordat het signaal naar de computer gaat en vandaar naar de snelheidsmeter.Ben daar dus nog mee bezig.Heb de oude pulsgever nog dus als je die wilt proberen om te kijken of die van jou kapot is, hoor ik het wel. Ik hou je op de hoogte. M.v.g. 406 kilometer.

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Bert, de auto van Averbert heeft dat kastje m.i. niet. Ik weet dat de oude modellen (geen restyle, de D8) de 2.1 TD de 2.0 16v en de V6 met zo'n kastje uitgerust waren. Dat kastje is een omvormer van analoog naar digitaal signaal. Daardoor is de sensor ook anders.

PT nieker.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.