Peugeot 206: Softwarepakket Peugeot Planet 2000

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: TU5JP4 (1.6-16v)

Op het subforum diagnose-apparatuur was er geen mogelijkheid toe, vandaar dat ik het hier plaats. Het gaat over de aan geautoriseerde werkplaatsen ter beschikking gestelde programma Peugeot Planet 2000. In het submenu 'onder de motorkap' is er een parameter 'olietemperatuurmeter', ik wil graag kijken of deze bij mij op 'aanwezig' staat en zo niet op 'aanwezig' instellen. Ik woon in Noord-Holland en rij er een eindje voor als dat noodzakelijk is. Evt. kosten kunnen we via mail bespreken.

Ps. dit topic kan in de toekomst gebruikt worden voor soortgelijke 'verzoeken' (alleen als deze binnen de grens van wat veilig is vallen). Het configuratielijstje voor een vijfdeurs 206 is hier te vinden: http://www.peugeotlogic.com/workshop/wsh...

Raddraaier

Geplaatst door Raddraaier (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Raddraaier (0), 15 jaar geleden

Ik denk niet dat iemand hieraan gaat toegeven. Ouderwets 'mag niet' of zijn er geen Peugeot monteurs op het forum?

harry4203 (465) PRO, 15 jaar geleden

als je toch bereid bent ervoor te rijden, en ervoor te betalen, waarom ga je dan niet even langs de dichtsbijzijnde dealer?

Raddraaier (0), 15 jaar geleden

Vrees dat ik dan nul op het rekest krijg. Maar ik ga het as. maandag even proberen. Goed idee eigenlijk.

harry4203 (465) PRO, 15 jaar geleden

de klant is nog steeds koning, dus als jij de configuratie wilt wijzigen zou ik niet weten waarom ze dat niet zouden willen doen. ik zou er iig geen moeite mee hebben.

Raddraaier (0), 15 jaar geleden

Mijn vermoeden is dat Peugeot Nederland de desbetreffende dealer dan op de vingers tikt. Er staat namelijk een horde Peugeotrijders te wachten die "effe" de cruise control willen activeren door het inbouwen van sloopgoed, en effe de boordcomputer activeren door het installeren van een meerregelig display en effe (zoals in mijn geval) het activeren van de olietemperatuurmeter. En dan zegt de indirecte baas Peugeot Frankrijk: ja hallo, zo verkopen wij de dure optiepakketen niet meer. Foei!

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

Als je het kan wijzigen in de BSI en het werkt dan ook nog, dan lijkt het mij geen probleem.

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Peugeot Nederland bemoeit zich er zover mee dat in het geval de auto nog fabrieks garantie heeft of er coulance van toepassing is, deze vervalt. Er is in het geval van een probleem met het gewijzgde item ook geen ondersteuning mogelijk vanuit het technisch platform en elke dealer weet dat. Voor een auto van 2002 lijkt mij het voorgaande geen probleem. In het geval van cruise controls geldt dat wanneer hij achteraf geactiveerd wordt en wordt een herprogrammering uitgevoerd op de motor ecu het zomaar ineens kan gebeuren dat hij het nooit meer doet. Daar zijn ze al eens heel lang mee bezig geweest bij het technisch platform en dat gaat dan weer ten koste van andere technische aanvragen. daarom luid het advies dit niet te doen.
In het geval van de olietemperatuurmeter zou ik het gewoon proberen hoor.
je woont in noord-Holland zie ik, dan moet je oldtimer jansen eens mailen.

Raddraaier (0), 15 jaar geleden

Ben bij de lokale Peugeot dealer langsgeweest waar ik altijd mijn onderdelen bestel en deze had er geen enkele moeite mee om de setting te wijzigen. Helaas [i]stond[/i] de olietemperatuurmeter al op 'aanwezig'. Moet mij beraden op de volgende stap. :)

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Stond hij ook aanwezig in het instrumenten paneel? Ik weet het hij zit er al in maar je kan nooit weten.

PT nieker

Raddraaier (0), 15 jaar geleden

[quote=peugeottechnieker]Stond hij ook aanwezig in het instrumenten paneel? Ik weet het hij zit er al in maar je kan nooit weten.

PT nieker[/quote]
Hoe is dat te wijzigen? De tellerunit zelf werkt in ieder geval wel, dat is getest.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.