Peugeot 106: "spugen" van koelvloesidtof nadat motor is afgezet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hoi collega technici,

hierbij de vraag: ik heb een peugeot 106 met een koelprobleem. de temperatuur liep te hoog op.
om deze reden heb ik een thermostaat vervangen en het koelsysteem gespoeld.

de temperatuur loopt nu niet meer te hoog op, nieuw probleem is echter dat als ik een stuk met de auto gereden heb, en de motor vervolgens af zet, er nabij de radiateur koelvloeistof wordt üitgespuugd", en dan denk ik aan een klein plasje wat er dan onder de radiateur ligt. het komt niet naar buiten langs de dop van het expansie reservoir.

nu ga ik uit van een defecte radiateur, maar zou de auto dan niet constant koelvloeistof moeten verliezen, en niet alleen wanneer de motor na een langere rit word afgezet? alvast bedankt voor de reactie(s) ( het koelsysteem is trouwens ook deugdelijk ontlucht )

jorie

Geplaatst door jorie (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Omdat het waarschijnlijk een heel klein lekje betreft/ zorgt de rijwind voor het wegblazen van de vloeistof. Bij stilstand verzamelt het zich op een plaats.

jorie (0) PRO, 11 jaar geleden

ja gek genoeg zou je het kunnen zien omdat hierbij een soort plastic plaat onder de radiateur zit. het begint puur en alleen op het moment dat de motor is uitgezet. tijdens rijden nooit.

maar ik heb inderdaad ook maar besloten om een nieuwe radiateur te plaatsen, want de koelvloeistof kan nergens anders vandaan komen.
schijnt ook een vaker voorkomend probleem te zijn bij dit type. in ieder geval bedankt voor de reactie.

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Het kan zijn , dat als er druk op het systeem staat. de slangen zich afsluiten tegen de verdikking in een pijp. Als de druk weggevallen is ontstaat er ruimte waardoor er een lek kan ontstaan. Hetzelfde kan ook op de scheiding bak en raster gebeuren... daar zit ook een rubber oid afdichting tussen.

jorie (0) PRO, 11 jaar geleden

ja dat zou het enigszins kunen verklaren.. bedankt voor de reacties, ik heb de radiateur vandaag vervangen en alles schijnt nu in orde te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.