Peugeot 207: Start niet eerste keer bij koude start

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 5FW

Ik heb sinds een maand dat de motor niet de eerste keer start. Start ik daarna dan start deze vrijwel meteen. Hij stottert een beetje en dan loop ie normaal. Ik kan niet merken dat hij inhoudt of slecht optrekt als ik ermee rijd.
Ik heb de computer laten uitlezen zonder dat er een fout gevonden werd. Dus maar ff voor de zekerheid de bougies vervangen wat helaas ook niet het beoogde effect heeft gehad.
Wat zou ik nog meer zelf kunnen doen ... voor ik er mee naar een garage moet gaan.

Groetjes dkd-2100

dkd-2100

Geplaatst door dkd-2100 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Motortype EP? Check de koelwatertemperatuur-sensor op inwendige koelwaterlekkage = stekker eraf en dan controleren/kijken of er koelwater te zien is rond de contactpennetjes.

dkd-2100 (0), 8 jaar geleden

Het motor type is 5FW

207 SW (WK_) 1.6 16V

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Is ook een zogenaamde EP motor..

dkd-2100 (0), 8 jaar geleden

Waar zit deze sensor? Die aan het expansie vat? Die was in iedergeval droog.

Ik zag overigens dat de koelvloeistof ver onder het minimum staat. Zover ik weet zou deze normaal gesproken zo dicht mogelijk bij de max moeten liggen.

Met welke koelvloeistof kan ik dit bijvullen?

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Hmmmm....klinkt niet echt deskundig? Beetje lastig om uit te leggen waar deze sensor verstopt zit en om er dan ook nog bij te kunnen. Misschien slim om toch even langs een dealer te rijden en de juiste sensor te laten controleren op lekkage, eventueel te laten checken of er ergens koelwaterlekkage zit (lekke waterpomp komt ook wel eens voor) en zo niet, dan de koelvloeistof bij te laten vullen.

dkd-2100 (0), 8 jaar geleden

Ik heb de koelvloeistof bijgevuld. De sensor was droog. Nu wordt langzaam het probleem erger. Ook na de 2de of derde keer start hij niet. Als ie wel start kan het zijn dat hij langzaam terug gaat in toeren en weer afslaat. Alleen als ik gas geef dan gaat het goed. Toch wordt bij het uitlezen niks gevonden.... nu wordt het langzaam aan alles maar gaan systematisch gaan laten vervangen .. dat wordt een dure grap.

harry4203 (315) PRO, 8 jaar geleden

dat die sensor droog is zegt nog niet alles. kan nog altijd een verkeerde waarde aangeven. je moet er iemand naar laten kijken met kennis van zaken, uitlezen, en dan melden geen storing dus de auto is goed of we weten het niet meer heb je niks aan. dure grap zal wel meevallen, een 207 uit 2008 is geen rocketscience meer hoor.

dkd-2100 (0), 8 jaar geleden

Harry,

Bedankt ... de oplossing was korrekt de rekening helaas minder .. 310€ voor het vervangen van de koelwatersensor. Wat me nog steeds verbaasd is dat men het niet kan lezen in de computer, maar blijkbaar wel als je het leest terwijl het probleem optreedt.

Maar goed het probleem is opgelost, dat is het belangrijkste.

harry4203 (315) PRO, 8 jaar geleden

das goed geld voor een sensor van 18 euro. of is het complete thermostaathuis vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum