Peugeot 405: Start soms wel en soms niet (geheel geen contact dan)

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6GLi

Sinds enkele dagen vertoont mijn auto wat vreemde kuren.
Soms, als ik het contactsleuteltje omdraai krijg ik totaal geen contact, geen controlelampjes, niks. Als ik het een paar uur later probeer, kan het zomaar zijn dattie zonder problemen start, om dan na een paar uur weer niets meer te doen. En na een paar uur gewoon weer wel dus :)
Lijkt me dus niet iets met de accu te zijn, dan zou het nooit moeten werken (accu is trouwens ook +/- een half jaar geleden nog vervangen).

Weet iemand wat dit zou kunnen zijn?

Alvast bedankt!
Tim.

nammtar

Geplaatst door nammtar (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Contactslot stuk?
Meestal doordat mensen met dikke bossen sleutels eraan rijden.
Smeer het slot eerst eens, werkt dat niet, meet wat er gebeurt als je het contact omdraait om the starten, geeft het contactslot geen spanning door is ie stuk.
Meestal kun he het sleuteldeel met schakelaar vervangen.

j.romijn (0) PRO, 17 jaar geleden

Tim ik denk dat het niet met die sleutelbos je maken heeft. Als hij wel van het stuurslot afgaat is het slot goed en zijn de kontakten achter het slot versleten m.a.w. ze maken soms wel en soms geen kontakt. Ik denk dat je aan een ander kontaktslot toe ben helaas krijg je dan ook een andere sleutel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum