Peugeot 806: Startblokkering weigert

Bouwjaar: 1995

Peugeot met originele 4-cijferige startkode weigert aan te slaan.Lampje van het toetsenbord blijft rood branden.Bij het intoetsen gaat de groene lamp even aan en even later gaat de rode weer branden.Wie weet een noodprocedure om hem aan de praat te krijgen.Dan schijnt het mogelijk te zijn de blokkering eraf te halen door het stekkertje van het toetsenbord te halen.De bedrading richting toetsen bord is schijnbaar in orde en ook de schoksensor indrukken helpt ons niet.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (180) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 806? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi siem,
Er is volgens mij een manier om de code uit te schakelen met behulp van je startkode geloof ik. dit om een garage de mogelijkheid te geven de auto te starten zonder je code prijs te geven. Ben momenteel niet op mijn werk, dus kan niet bij die gegevens komen. Maar geloof dat zoiets ook in het boekje staat vermeld.
groeten michiel

Siem Bijman (180) PRO, 19 jaar geleden

Klopt Michiel, maar dan moet het toetsenbord wel werken.En dat is nu net het probleem.Las hier op de site ook een tip om die hele blokkeringstoestand eruit te gooien door te starten en als hij loopt de stekker van het toetsenbord los te gooien.Of dit zo is weet ik niet, want zoals gezegd start hij niet.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Siem ik ben bang dat het toch in de bedrading ligt, meestal op zon 20 cm vanaf het toetsenbord en verder heb je alles goed.Als alles op een loopje is wil het tijdelijk stroomloos maken ook nog wel eens helpen.Succes Oldtimer.

Siem Bijman (180) PRO, 19 jaar geleden

Gaan dinsdag verder met jullie advies.Bedankt zover.

Siem Bijman (180) PRO, 19 jaar geleden

Oldtimer weer bedankt.Kabeltje gevolgd vanaf toetsenbord en inderdaad na 20 cm een inwendige breuk in een van de draadjes.Doorgesoldeerd en de auto loopt weer.Toetsenbord loskoppelen zorgt er inderdaad voor dat de auto zonder kode gestart kan worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 806 of stel zelf een nieuwe vraag.