Peugeot 205: startprobleem enkel bij neerslag

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100cc

ik heb een terugkerend startprobleem met mijn 205-ke. als het de hele dag geregend heeft en de wagen staat buiten dan start hij soms heel moeilijk, na zeker een tiental minuten krijg ik die dan toch aan de praat.
de motor sputtert dan nog een tijdje, na pas een 20-tal minuten rijden is het probleem weg...naar wat moet ik eerst zoeken? (het is een 1100cc die 72 graden gekanteld ligt, oude type dus).

grtz carine

twieoo

Geplaatst door twieoo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

ik zou de ontsteking eerst nalopen verdeler en bougiekabels het kan versleten ( haarscheurtjes ) zijn worden dan vochtig en slaat op het blok . inspuiten met vochtverdrijver of niewe

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Verdeelkap/rotor gescheurd. Zoals hennep al aangeeft, vernieuwen dus. Dit geldt ook voor de kabels. Als de bougies al oud zijn gelijk meevervangen dan is de overslag spanning weer wat lager zodat de onsteking minder snel doorslaat.

twieoo (0), 16 jaar geleden

hallo,

alles al nagezien (bougies, kabels, rotor + kop, bobine,regeleenheid,...), als volgende stap ga ik nog eens kijken naar de carburateur (of die geen valse lucht zuigt) en terwijl ik bezig ben kijk ik nog de kabels na voor de startmotor. toch bedankt voor jullie hulp.

Theo Sparenburg (15), 16 jaar geleden

Als de auto alleen bij regen moeizaam start en anders wel goed start moet het toch, zoals men hierboven al heeft aangegeven, een vochtprobleem zijn. Laat eens iemand bij regen en duisternis starten en kijk eens goed naar de bougiekabels, verdeelkap en bobine of je niet ergens vonkjes ziet overspringen. Bij gebrek aan regen (er valt nu genoeg) kan je altijd de plantenspuit even ter hand nemen. Kabels en verdeelkap alleenop zicht controleren is moeilijk.

vr.gr. Theo

twieoo (0), 16 jaar geleden

sinds vandaag blijft de motor dus sputteren, het is 10 km naar mijn werk en de volle 10 km blijft die sputteren, kan iemand daar een verklaring voor geven?
vandaag heb ik nog geen tijd gehad om aan de auto te werken maar ik zal dit weekend moeten kijken want zo kan ik niet deftig rijden...

twieoo (0), 16 jaar geleden

het was dan toch de bougies, ik had alles heel goed nagezien maar de bougies maar heel vluchtig, mijn probleem is nu helemaal opgelost, toch bedankt voor de goede raad van iedereen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum