Peugeot 206: Startprobleem & soms probleem met uitvallen motor na het starten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Hallo,

Ik hoop echt dat er iemand mij hierbij kan helpen.
Dit is een beetje een ingewikkeld geval.
Vorig jaar doken de eerste problemen op, dat de auto op sommige momenten niet wou starten, als ik na 20 min. terug probeerde deed hij het wel. Dit gebeurde soms om de paar dagen of om de paar weken.
De garage heeft nieuwe boegies gestoken en de benzinnetank gekuist. Nu heeft dit probleem voor een aantal maanden zich niet voorgedaan, tot later hij het terug deed.

Nu een volgend probleem, nu start hij goed en sinds een 3tal maanden geen probleem daarmee. Vandaag wil ik de auto starten, hij start maar valt direct weer uit, ook als ik begin te rijden en vertraag om voor een rood licht te stoppen geeft hij ook de neiging om stil te vallen. Naarmate de motor warm heeft doet hij heel normaal en heeft hij geen problemen meer.

Het is nu wel zo (ik weet niet of dat er iets mee te maken heeft) dat als ik soms mijn contact uitleg en mijn sleutel eruit haal, mijn klokje in het midden en het lichtje van de batterij blijven oplichten voor een paar sec. en dan weer uitgaan (er is wel geen contact meer), soms gaat mijn kilometerteller ook op en neer en na een paar seconden is het gedaan.

Zou er soms iets kunnen zijn aan het contact of boordcomputer of de lambdasonde?

Bedankt om mij te helpen,
Groetjes Shirley

berlyke

Geplaatst door berlyke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ideetje (0), 17 jaar geleden

kan te maken hebben met je temperatuursensor van je koelvloestof die verkeerde waardes geeft als hij min 40 graden aangeeft krijgt de motor te veel brandstof/rijk mengsel waardoor die afslaat en soms niet wil starten omdat de motor te veel brandstof krijgt zal de temperatuursenor maar eens veervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.